Kindercolleges

Agenda

Corona en je brein: de invloed van online leren

Kindercollege door wetenschappers Marie en Silvy

Het afgelopen jaar konden we er niet omheen: we moesten massaal online les volgen. In plaats van voor de klas, gaf de leraar les via de computer. Een hele verandering!

Wat is de invloed hiervan op het menselijk brein? Wat gebeurt er met je geheugen en concentratie als je opeens online lessen moet volgen? Wetenschappers Marie Postma en Silvy Collin van Tilburg University leggen het uit tijdens dit Kindercollege voor kinderen van 10 tot 12 jaar.


De Vragenplaneet: Kindercolleges filosofie

Kindercollege door filosoof Julia

Is jouw favoriete woord ‘waarom’? En ben je nooit tevreden met het antwoord ‘daarom’? Dan is de Vragenplaneet de plek voor jou!

De Vragenplaneet is een reeks filosofiecolleges voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar door filosoof Julia van de Winckel. Ze stimuleert kinderen om verder te denken, dingen van een andere kant te bekijken, hun fantasie te gebruiken en zich te verwonderen.


Hoe maak je een robotarm?

Kindercollege door bioloog Marleen

Met een robotarm kun je hele handige dingen doen. Maar hoe maak je zo’n robotarm? Een olifant en een vis kunnen daarbij helpen!

In dit online Kindercollege (voor kinderen van 5 tot 10 jaar) vertelde bioloog Marleen de Kanter over techniek en hoe je kunt uitvinden met hulp van de natuur. En we gingen zelf aan de slag: Marleen laat zien hoe je met deze printable thuis een echte grijparm kunt maken.


Welk speelgoed brandt het best?

Kindercollege door brandweerman Bas

In dit Kindercollege in de Bibliotheek Oisterwijk vertelde brandweerman Bas Kivits over brandveiligheid in huis. Ook testte hij hoe brandbaar verschillende soorten speelgoed zijn.

Natuurlijk vuurden de kinderen (5 tot 10 jaar) ook een heleboel vragen over zijn dagelijks werk als brandweerman op hem af. En mochten ze een kijkje nemen in een echte brandweerauto!

Op YouTube vind je al onze online Kindercolleges