Kindercolleges

Tijdens onze Kindercolleges gaan we op reis om te ontdekken hoe de wereld in elkaar zit. Steeds met een andere reisgids, die je wegwijs maakt in zijn expertise. Soms vertrekken we in de Bibliotheek, soms treffen we elkaar online, maar altijd gaan we samen onze nieuwsgierige neuzen achterna en vuren brandende vragen af. Ga je mee?

Zet deze Kindercolleges alvast in je agenda:

Er is meer! Bekijk alle data waarop je kunt meedoen met een Kindercollege


Vragenplaneet: kindercolleges filosofie

Is jouw favoriete woord ‘waarom’? En ben je nooit tevreden met het antwoord ‘daarom’? Dan is de Vragenplaneet de plek voor jou!

De Vragenplaneet is een reeks filosofiecolleges voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar door filosoof Julia van de Winckel. Ze stimuleert kinderen om verder te denken, dingen van een andere kant te bekijken, hun fantasie te gebruiken en zich te verwonderen.


Hoe maak je een robotarm?

Met een robotarm kun je hele handige dingen doen. Maar hoe maak je zo’n robotarm? Een olifant en een vis kunnen daarbij helpen!

In dit online Kindercollege (voor kinderen van 5 tot 10 jaar) vertelde bioloog Marleen de Kanter over techniek en hoe je kunt uitvinden met hulp van de natuur. En we gingen zelf aan de slag: Marleen laat zien hoe je met deze printable thuis een echte grijparm kunt maken.

Welk speelgoed brandt het best?

In dit Kindercollege in de Bibliotheek Oisterwijk vertelde brandweerman Bas Kivits over brandveiligheid in huis. Ook testte hij hoe brandbaar verschillende soorten speelgoed zijn.

Natuurlijk vuurden de kinderen (5 tot 10 jaar) ook een heleboel vragen over zijn dagelijks werk als brandweerman op hem af. En mochten ze een kijkje nemen in een echte brandweerauto!