Weergaveopties:

• do 16 mrt Start cursus familieopstellingen Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00 | Den Bolder (de Bibliotheek Waspik)

Iedereen is onderdeel van één of meerdere leefsystemen: gezin, familie of een team van collega’s. Bert Hellinger, de grondlegger van Systemisch Werk, heeft ontdekt dat er wetmatigheden en ordeningen zijn in elk systeem, die vaak voor ons blote oog verborgen blijven. Ervaar je problemen of belemmeringen die lastig te verklaren zijn, dan kan een Familie-of Systeemopstelling deze verborgen dynamieken zichtbaar maken. Leer hierover tijdens deze cursus van Lianne Staps startend op donderdag 16 maart om 13.00 uur in Den Bolder.

• do 16 mrt Boekenweek: Stille Boekenclub Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Lees je met ons mee tijdens de Boekenweek? We organiseren namelijk onze allereerste Stille Boekenclub op donderdag 16 maart in de Bibliotheek Hilvarenbeek! We komen dan samen om te praten over welk boek we lezen én om een uurtje in stilte te lezen.

• wo 22 mrt Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• do 23 mrt 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• ma 27 mrt Belastinghulp in kleine groepjes Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Expert Djoline van der Heijden helpt je graag. Voor gratis hulp en antwoord op jouw vragen kun je je inschrijven voor een workshop in kleine groepjes in de Bibliotheek Hilvarenbeek op maandag 27 maart. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en hulp is gratis.

• wo 29 mrt Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• wo 29 mrt Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 30 mrt 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• ma 03 apr Digi-spreekuur Hilvarenbeek Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Heb je vragen over de computer, e-reader, mobiel, tablet, iPad en de toepassingen ervan? Of heb je problemen met je mobiele toestel en kom je er zelf niet uit? Kom naar het Digi-spreekuur! In samenwerking met KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) worden je vragen beantwoord en zoeken we samen naar een oplossing.

• ma 03 apr Start online cursus Financieel je btw op orde Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | online(*)

Als startend ondernemer of ondernemer in spé komt er veel op je pad en moet je veel regelen. Je komt met veel nieuwe regels en onderwerpen in aanraking en deze hebben (waarschijnlijk) niks met je eigen business te maken. Toch wil je alles bij de start van je bedrijf goed geregeld hebben. Neem als eerste taak de tijd, om de financiële kant van je onderneming goed neer te zetten. Daar is nu het moment voor! Tijdens onze training nemen we je bij de hand als het om de BTW Aangifte gaat. Dan kan jij goed van start met wat je echt graag doet én waar je goed in bent. Deze online cursus is maandagavond 3 april en wordt gegeven door Nihal Vogels vanaf 19.00 uur.

Paginanavigatie