Weergaveopties:

• wo 08 feb Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via internet. Heb je een vraag over het aanvragen van zorgtoeslag? Inburgering? Een rijbewijs verlengen? Studiefinanciering aanvragen? Of een afspraak maken bij de gemeente? Loop dan eens binnen bij het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid op woensdag-middag. Speciaal opgeleide medewerkers helpen je de juiste informatie te vinden, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

• do 09 feb 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | 't Podium, Gelderstraat 7 (de Bibliotheek Hilvarenbeek)

Bij 'Taal met Thee' leer je beter Nederlands spreken op een laagdrempelige manier. Je praat met elkaar over gewone dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld over het nieuws, de supermarkt of een bezoek aan de huisarts. Als het thema het toestaat, ga je ook op excursie, bijvoorbeeld naar de Molen de Doornboom in Hilvarenbeek.

• vr 10 feb Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

Er was eens… een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Samen met hun moeder, vader, opa of oma zijn de kinderen welkom om samen te genieten van een leuk boek. Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal?

• di 14 feb [vol] Start cursus praktische filosofie Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | De Bibliotheek LocHal

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten met de thema's: Identiteit: wie zijn wij eigenlijlk, Sociaal-economische veranderingen: wat doet geld met ons, Sociaal-Culturele verschillen: bedreiging of verrijking, Kunst: wat heet mooi, Religie en spiritualiteit: waarnaar zijn we op zoek, Ethiek en moraal: waarom doen we zoals we doen. De cursus startend op dinsdag 14 februari onder leiding van Ineke van Pelt om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal is vol.

• wo 15 feb Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 16 feb 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• wo 22 feb Voorleeshalfuurtje in de Bibliotheek Hilvarenbeek Bekijk details

Van 10:45 tot 11:15 | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• wo 22 feb Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 16:00 tot 17:00 | Elke week | de Bibliotheek Hilvarenbeek

• do 23 feb 'Taal met Thee' Nederlands leren spreken voor anderstaligen Bekijk details

• di 28 feb Start cursus Engels B2.1 Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek 't Sant

Tijdens deze cursus breid je je kennis van het Engels uit met extra veel aandacht voor de luister- en spreekvaardigheid. Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten. Ook zullen er (beperkt) huiswerkopdrachten gegeven worden. De cursus gevgeen door Marion Bernard-Groen start dinsdag 28 februari in de Bibliotheek 't Sant om 10.00 uur.

Paginanavigatie