Weergaveopties:

• Start cursus Levensverhalen schrijven Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Je leert in deze cursus, gegeven door Hennie van Lare, portretten schrijven van mensen die belangrijk zijn geweest in je leven. En technieken om herinneringen op te halen en ze te vangen in woorden. Je ontdekt hoe je een tekst levendig kunt opschrijven. Het vastleggen van stukjes van je eigen geschiedenis levert een bijzonder document op. De cursus start maandag 13 januari 2020 in het WoordLab in de Bibliotheek Lochal om 13.30 uur.

ma 13 jan

• Rouwcafé de Bibliotheek LocHal Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Voel jij door je verlies alsof er een groot gat in je leven is geslagen? Alsof er een puzzelstukje in je leven mist? Tijdens het Rouwcafé leer je jezelf beter te begrijpen en vind je weer vertrouwen in jezelf. Je ontdekt hoe je je kunt verbinden met jezelf én met de ander, zodat je weer zin in het leven vindt.

ma 13 jan

• Start cursus Stof tot schrijven Bekijk details

Van 09:15 tot 11:45 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

In de cursus Stof tot schrijven ligt de nadruk op creativiteit, ontdekking en al doende je schrijfvaardigheden vergroten. De docent Hennie van Lare reikt verrassende technieken aan waarmee je direct aan de slag kunt. Je probeert verschillende stijlen en genres uit. Tijdens de les behandelen we de basisprincipes van proza en poëzie schrijven. Je krijgt praktische tips, informatie over literaire begrippen en voorbeelden ter inspiratie. De cursus start woensdag 15 januari 2020 in het WoordLab in de Bibliotheek LocHal.

wo 15 jan

• Start cursus Presentaties maken met Powerpoint 2016 Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Je idee overbrengen aan een groep, doe je met een Powerpoint presentatie. De dia’s ondersteunen je verhaal in beeld en tekst. In deze cursus leer je o.a. dia’s toevoegen en opmaken en foto’s, video’s en links invoegen.

do 16 jan

Van 19:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

De vaste Meet Up avond van de LoRa/Internet of Things community over de mogelijkheden van het inzetten van LoRa en Internet of Things toepassingen.

wo 22 jan

• Start cursus Fotografie Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | De Bibliotheek LocHal

Cameratechniek heeft na deze cursus van Marjolein Tap geen geheimen meer. De werking en specifieke mogelijkheden van camera en objectieven, gebruik van flitslicht, het effect van diafragma: ze komen allemaal aan bod. Je past alles direct in het praktijk toe bij de verschillende lesthema’s, zoals portret, landschap en architectuur. Met tips over standpunt, compositie, licht, kleur en structuur leg jij het juiste moment vast. De cursus start op maandag 27 januari 2020 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

ma 27 jan

wo 05 feb

• Wikicafé Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek LocHal

Op donderdag 6 februari vindt het maandelijkse Wikicafé weer plaats. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia, delen de deelnemers hun kennis met elkaar en plaatsen deze op Wikipedia.

do 06 feb

wo 19 feb

• Start basiscursus Wordpress Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | De Bibliotheek LocHal

Met een doelgerichte instructie van Ruud de Vet leer je hoe een echte website werkt en maak je kennis met het meest populaire CMS. Binnen korte tijd ben je in staat om een site te bouwen en diverse functionaliteiten toe te voegen. De cursus start maandag 2 maart 2020 om 19.30 uur in de Bibliotheek LocHal.

ma 02 mrt