Weergaveopties:

Van 09:00 tot 11:00 | telefonisch

Nu we door de coronamaatregelen zo veel mogelijk thuis moeten blijven, is contact via internet extra fijn. Als je digitaal vaardig bent kun je vanuit huis appen en beeldbellen, maar ook internetten, onlineshoppen of digitaal de nodige zaken regelen met de overheid. Vind jij omgaan met de computer, tablet of smartphone lastig? Dan helpt de Bibliotheek Midden-Brabant ‘op afstand’ bij al jouw digitale vragen nu onze Bibliotheekvestigingen gesloten zijn, computercursussen én spreekuren niet doorgaan.

ma 15 jun

• KennisMakerijRevue Online: Crisismanagement & etherdiscipline Bekijk details

Van 20:30 tot 21:00 | Online op bibliotheekmb.nl/kennismakerijrevue

Te gast in de 8e aflevering in de KennisMakerijRevue is Kenny Meesters. Hij is als wetenschapper en lid van het Landelijke Operationeel Team Corona expert op het gebied crisisrespons en disaster management. Eerder werkte de KennisMakerij samen met Kenny aan de life-action game Disaster in de LocHal. Nu gaat zijn online talk in op achtergronden die van belang zijn bij rampen en crises. Wat kun je leren van crisismanagement in jouw dagelijks leven? Oftewel: hoe maak je keuzes?

di 16 jun

wo 17 jun

• Virtuele tour: Gender in de Blender Bekijk details

17 juni 2020, 09:00 t/m 17 augustus 2020, 18:00 | Online tour (o.a. door de Bibliotheek LocHal)

Een nieuw online platform rondom het thema gendergelijkheid, dat is Gender in de Blender. Via dit platform kun je vanaf 17 juni met je mobiel, tablet of VR-bril een virtuele tour maken. Verschillende locaties in Tilburg, waaronder de LocHal, zijn hiervoor omgetoverd tot online expositieplek. De kunst en verhalen daar nemen je mee naar een wereld waar iedereen mag zijn wie hij wil zijn.

17 jun t/m 17 aug

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

wo 17 jun

• Joep en Sjors maken...Text Adventure #3 Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | online

Joep en Sjors gaan verder met Twine. Op de website van Twine kun je je eigen interactieve verhalen schrijven en tekstgames programmeren. Perfect voor de gamers, de boekenverslinders en voor iedereen die een eigen verhaal wil schrijven. Maar hoe werkt dat dan allemaal? Kijk daarvoor naar deze aflevering!

do 18 jun

Van 10:30 tot 12:00 | Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580