Weergaveopties:

• Klik & Tik-inloopspreekuur Digilab Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is het gratis Klik&Tik-inloopspreekuur in het Digilab.

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

• Law&Technology: Waar laten we onze ouders? Bekijk details

Van 19:15 tot 22:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

In samenwerking met 25th Anniversary TILT organiseren we een jaarprogramma over de invloed van technologie op onze samenleving. Technologie kan onze ouders helpen langer thuis te wonen. Omdat ze dat graag willen, of omdat het nodig is. Tijdens deze avond gaan we in gesprek over de nieuwe mogelijkheden om langer zelfstandig te wonen en krijgen we een mooie oplossing gepresenteerd.

• Walk&Talk LocHal: De eerste indruk telt Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Workshopruimte (Bibliotheek LocHal)

Ben je op zoek naar (ander) werk? Tijdens deze Walk&Talk-bijeenkomst krijg je tips en tricks hoe je een goede eerste indruk maakt. Gastspreker van vandaag is Edwin Jansen.

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• LoRa / IoT MeetUp: sensoren en data in je omgeving Bekijk details

Van 19:00 tot 22:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Een twee wekelijkse bijeenkomst onder leiding van Rene van der Weerd. In deze groep wordt nagedacht over en gewerkt aan LoRa toepassingen, een openbaar netwerk waarin duizenden sensoren data verzamelen over de stad. Denk aan bijen, fietsen, fijnstof, klimaat en parkeerdruk. Wil je mee denken en mee werken? Sluit dan aan bij de bijeenkomsten.

• Schrijfatelier LocHal [woensdag] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Openbaar college: Opvoeden in de digitale wereld Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

Op 27 juni is er een openbaar college - georganiseerd door Fonys for Society - over opvoeding in de digitale wereld.

do 27 jun

• Open Source Space [vrijdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

vr 28 jun