Weergaveopties:

• KennisKans: Schrijfcollege Johan Faber [VOL] Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

Geïnteresseerd in schrijven? En wil je daar meer over horen van vakmensen? Kom dan naar het KennisKans-college door Johan Faber.

di 03 sep

• Inloopspreekuur Dementieconsulenten Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek LocHal

Het is heel normaal om zo nu en dan iets te vergeten. Dat doen we allemaal. Vergeetachtigheid kan echter ook een teken zijn van (beginnende) dementie. Of het gevolg van een andere hersenaandoening. Vergeetachtigheid brengt hierdoor vaak onzekerheid of angst met zich mee. Vooral als je wat ouder wordt. Heb je vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie) of zaken die hiermee te maken hebben? Dan ben je welkom bij het inloopspreekuur Dementieconsulenten.

di 03 sep

• Klik & Tik-training Digilab Bekijk details

Van 09:30 tot 11:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

Wil je informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is er elke woensdag de gratis Klik&Tik-training in het Digilab (Bibliotheek LocHal).

• Voorlezen voor peuters in de LocHal Bekijk details

Van 11:00 tot 11:30 | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is, is het ook van groot belang voor de taalontwikkeling een kind. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Elke eerste woensdag van de maand is er in de LocHal een voorleeshalfuurtje voor peuters. Kom je ook luisteren?

• Open Source Space [woensdag] Bekijk details

Van 13:30 tot 17:30 | Elke week | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

In het DigiLab kun je iedere woensdag-, vrijdag-, en zaterdagmiddag kennis maken met open source hard- en software. In de Open Source Space staat de Linux Education Foundation klaar om al je vragen over open source te beantwoorden, en kun je meedoen met leuke projecten waarin je zelf aan de slag gaat met programmeren van open source toepassingen en het bouwen van open source hardware.

• Juridisch spreekuur Rechtwijzer Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Jeugdafdeling (Bibliotheek LocHal)

Heb je iets gekocht en ben je daar ontevreden over? Ga je scheiden? Heb je problemen met de gemeente? Of wil je misschien je geldzaken op orde krijgen en af van de schulden? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer!

• Schrijfatelier LocHal [woensdag] Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | WoordLab (Bibliotheek LocHal)

Altijd al eens een eigen verhaal of zelfs een boek willen schrijven? Of heb je al heel veel geschreven en zou je graag feedback willen ontvangen van anderen? Schuif dan aan bij de schrijfatelier in de Bibliotheek LocHal.

• Wikicafé Bekijk details

Van 19:00 tot 21:00 | de Bibliotheek LocHal

Op donderdag 5 september vindt het maandelijkse Wikicafé weer plaats. Met ondersteuning van echte Wikipedianen, vrijwilligers van Wikipedia, delen de deelnemers hun kennis met elkaar en plaatsen deze op Wikipedia.

• Workshop: intro Dungeons & Dragons Bekijk details

Van 19:00 tot 21:30 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

Wil jij ook Dungeons & Dragons spelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de introductie workshops in het GameLab.

• FuckUp Nights Vol. V - 1 jarig bestaan Bekijk details

Van 19:30 tot 23:30 | De Bibliotheek LocHal

Precies 1 jaar geleden werden de eerste Fuck-Up verhalen in Tilburg onder de aandacht gebracht. En zo is het alweer tijd voor de 5e editie. We hebben het allemaal erg druk tegenwoordig, tijd om zelf alle fouten te maken hebben we niet. Dus waarom niet even de tijd nemen om te leren van de fouten van een ander? Op 5 september nodigen we 4 nieuwe sprekers uit die het maken van fouten ook niet verleerd zijn.