Veelgestelde vragen

De LocHal is sinds januari 2019 open. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de nieuwe vestiging. De veelgestelde vragen hebben we op een rijtje gezet. Mocht je vraag er niet tussenstaan, dan kun je vanzelfsprekend altijd terecht bij de medewerkers van de Bibliotheek.

Waar staat de nieuwe Bibliotheek eigenlijk?

De nieuwe Bibliotheek, de Bibliotheek LocHal, komt zoals de naam doet vermoeden, in de monumentale Locomotiefhal in de Spoorzone aan de Burgemeester Brokxlaan 1000. De Spoorzone is een 75 hectare groot gebied dat vroeger in gebruik was als NS-werkplaats. In de LocHal werd vanaf 1932 door generaties Tilburgers aan locomotieven gesleuteld. En nu heeft de Bibliotheek er dus haar intrek genomen.

Waar bevindt zich de hoofdingang?

De hoofdingang bevindt zich aan de stationszijde van de LocHal, vlak bij de Willem II-passage.

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van de Bibliotheek LocHal zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot
17.00 uur.

Hoe reserveer je een stiltecabine?

Stiltecabines in de LocHal kun je reserveren door te bellen met de Klantenservice via 013 464 8517. Een medewerker aanschieten in de Bibliotheek zelf kan ook. 

Is de Bibliotheek de enige organisatie die naar de LocHal is verhuisd?

In de LocHal gaat de Bibliotheek samenwonen met Seats2meet en Kunstloc. Seats2meet gaat in de LocHal een vijftiental zeer uiteenlopende vergader- en trainingsruimtes inrichten en verhuren. Evenals bij de Bibliotheek kun je ook bij Seats2meet flexwerken. KunstLoc zet zich in voor het brede kunst- en cultuurveld van de provincie Noord-Brabant: cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst. KunstLoc zal samen met de Bibliotheek invulling geven aan de expositieruimte in de ontvangsthal. 

Is er een horeca-voorziening in de LocHal?

Ja, dat is er in de vorm van het Stadscafé. 

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Er worden een drietal stallingen ingericht voor fietsen rondom de LocHal. Zie plattegrond. Bij de dichtstbijzijnde stalling ten noorden van de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan kun je maximaal 2 uur je fiets stallen. De andere twee fietsenstallingen zijn voor langer parkeren.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er zijn in de Spoorzone een tweetal parkeerplaatsen ingericht: naast het UWV-gebouw en naast de Hall of Fame. Daarnaast zijn ook de parkeergarages Pieter Vreedeplein (op 570 meter) en Knegtel (op 720 meter) in de nabijheid van de LocHal. Er worden een drietal invalideparkeerplaatsen gerealiseerd aan de Burgemeester Brokxlaan. Zie plattegrond.

Is de LocHal bereikbaar met het openbaar vervoer?

De LocHal ligt op circa 200 meter van het Centraal Station in Tilburg. En op nog geen 300 meter van het busstation. 

Komt er sneller internet?

De vaste computers die in de LocHal staan, zijn nieuw en sneller dan die in de vroegere Bibliotheek aan het Tilburgse Koningsplein. Ook is er een nieuw wifi-netwerk aangelegd. De snelheid van het netwerk is afhankelijk van de apparatuur van de gebruiker, of de gebruiker dicht bij een zogenaamd Acces Point – 'wifi-netwerktoegangspunt' – zit én het aantal wifi-gebruikers in een ruimte. De inzet is in elk geval dat er een betere wifi-dekking is in de LocHal dan in de vroegere Bibliotheek. 

Is er een lift in de LocHal?

Ja, de LocHal is voorzien van meerdere liften.

Is de LocHal toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Momenteel is de hoofdentree (aan de zuidkant) minder goed bereikbaar vanwege bouwwerkzaamheden. De noordentree dient daarom nu als officieuze hoofdentree. Helaas is de noordentree niet makkelijk toegankelijk per rolstoel. Samen met de gebouweigenaar zijn we aan het onderzoeken hoe we de situatie kunnen verbeteren en op welke termijn. Ook gaan we samen met het TOG een ronde maken door de LocHal om samen te bekijken hoe het gebouw rolstoelvriendelijker kan.