Veelgestelde vragen

De LocHal is sinds januari 2019 open. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de nieuwe vestiging. De veelgestelde vragen hebben we op een rijtje gezet. Mocht je vraag er niet tussenstaan, dan kun je vanzelfsprekend altijd terecht bij de medewerkers van de Bibliotheek.

Waar staat de nieuwe Bibliotheek eigenlijk?

De nieuwe Bibliotheek, de Bibliotheek LocHal, komt zoals de naam doet vermoeden, in de monumentale Locomotiefhal in de Spoorzone aan de Burgemeester Brokxlaan 1000. De Spoorzone is een 75 hectare groot gebied dat vroeger in gebruik was als NS-werkplaats. In de LocHal werd vanaf 1932 door generaties Tilburgers aan locomotieven gesleuteld. En nu heeft de Bibliotheek er dus haar intrek genomen.

Waar bevindt zich de hoofdingang?

De hoofdingang bevindt zich aan de stationszijde van de LocHal, vlak bij de Willem II-passage.

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van de Bibliotheek LocHal zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot
17.00 uur.

Hoe reserveer je een stiltecabine?

Reserveer een van onze studiecabines in de Bibliotheek LocHal bij één van onze medewerkers via telefoonnummer 013 464 8500 (reserveren is mogelijk tijdens de service-uren). Een studiecabine kan op zijn vroegst één werkdag van te voren gereserveerd worden en tot zolang er ruimte beschikbaar is. Voor de service-uren kijk op onze website.

Is de Bibliotheek de enige organisatie die naar de LocHal is verhuisd?

In de LocHal woont de Bibliotheek samen met Seats2meetKunstloc en CAST. Seats2meet verhuurt in de LocHal een vijftiental zeer uiteenlopende vergader- en trainingsruimtes. Evenals bij de Bibliotheek kun je ook bij Seats2meet flexwerken. KunstLoc zet zich in voor het brede kunst- en cultuurveld van de provincie Noord-Brabant: cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst. KunstLoc geeft samen met de Bibliotheek invulling aan de expositieruimte in de ontvangsthal. CAST is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg e.o. en geeft vorm aan het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit van Tilburg en de regio, op verschillende manieren: door gesprekken, excursies, exposities, debatten en ontwerpateliers.

Is er een horeca-voorziening in de LocHal?

Ja, dat is er in de vorm van het Stadscafé. 

Waar kan ik mijn fiets stallen?

Er worden een drietal stallingen ingericht voor fietsen rondom de LocHal. Zie plattegrond. Bij de dichtstbijzijnde stalling ten noorden van de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan kun je maximaal 2 uur je fiets stallen. De andere twee fietsenstallingen zijn voor langer parkeren.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Er zijn in de Spoorzone een tweetal parkeerplaatsen ingericht: naast het UWV-gebouw en naast de Hall of Fame. Daarnaast zijn ook de parkeergarages Pieter Vreedeplein (op 570 meter) en Knegtel (op 720 meter) in de nabijheid van de LocHal. Er worden een drietal invalideparkeerplaatsen gerealiseerd aan de Burgemeester Brokxlaan. Zie plattegrond.

Is de LocHal bereikbaar met het openbaar vervoer?

De LocHal ligt op circa 200 meter van het Centraal Station in Tilburg. En op nog geen 300 meter van het busstation. 

Komt er sneller internet?

De vaste computers die in de LocHal staan, zijn nieuw en sneller dan die in de vroegere Bibliotheek aan het Tilburgse Koningsplein. Ook is er een nieuw wifi-netwerk aangelegd. De snelheid van het netwerk is afhankelijk van de apparatuur van de gebruiker, of de gebruiker dicht bij een zogenaamd Acces Point – 'wifi-netwerktoegangspunt' – zit én het aantal wifi-gebruikers in een ruimte. De inzet is in elk geval dat er een betere wifi-dekking is in de LocHal dan in de vroegere Bibliotheek. 

Is er een lift in de LocHal?

Ja, de LocHal is voorzien van meerdere liften.

Is de LocHal toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

De LocHal heeft twee ingangen en deze zijn beide rolstoelvriendelijk. Daarnaast zijn er verschillende liften te vinden in de LocHal. Let op: de lift aan de oostzijde van het gebouw stopt niet op de tweede verdieping, je kan dus het beste de lift aan de westzijde gebruiken (dit is de lift direct tegenover de hoofdingang naast het StadsCafé). We hebben ons best gedaan om het gebouw zo rolstoelvriendelijk mogelijk te maken, maar aangezien het een bestaand gebouw is, heeft het soms zo zijn beperkingen. Onze medewerkers helpen je graag verder als je ergens hulp bij nodig hebt. Daarnaast zijn hulphonden uiteraard welkom in de LocHal.