Weergaveopties:

• Taalcafé Oisterwijk Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk, ingang Lindeplein

Voor iedereen die graag beter Nederlands wil leren spreken én Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen.

za 28 mei

• Klik & Tik-training Moergestel Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Moergestel

Wil jij ook minder afhankelijk worden van anderen voor je digitale zaken? Doe dan mee met de Klik & Tik cursus. Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven: bankzaken regelen, een reis boeken, een baan zoeken, tweedehands koopjes, informatie van de woningbouwvereniging, gemeente en overheid.

ma 30 mei

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer, via Internet. Dat is soms lastig. Heb je een vraag over bijvoorbeeld het aanvragen van een DigiD, CoronaCheck, belastingen, toeslagen, pensioen of het verlengen van je rijbewijs? Stel je vraag dan aan een van onze speciaal opgeleide bibliotheekmedewerkers. Tijdens het inloopspreekuur Digitale Overheid helpen we je graag op weg, denken mee of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Kom naar het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid ín de Bibliotheek Oisterwijk. Dan helpt een bibliotheekmedewerker je graag verder.

ma 30 mei

• Taalhuisspreekuur Oisterwijk Bekijk details

Van 09:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

• Klik & Tik-training Oisterwijk Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

• Taalcafé voor kinderen Bekijk details

Van 15:30 tot 16:30 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

Bij het Taalcafé voor kinderen wordt er op een ontspannen manier, spelenderwijs, geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Voor kinderen wiens ouders niet, of niet goed Nederlands spreken is het van belang dat ze hiermee oefenen. Dit doen ze natuurlijk op school, maar het Taalcafé kan hier in de vrije tijd en in vakanties, een aanvulling op zijn.

• Klik & Tik-training Haaren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Den Domp (de Bibliotheek Oisterwijk)

do 02 jun

• Spreekuur ‘Hulp bij websites overheid’ Bekijk details

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | de Bibliotheek Oisterwijk

do 02 jun

• Bosbadwandeling met Frans Kapteijns Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Klein Oisterwijk, Oirschotsebaan 6 (de Bibliotheek Oisterwijk)

In het kader van de “Wéér samen week” in Oisterwijk organiseren we een wandeling met oefeningen uit de Shinrin Yoku methode. Shinrin Yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘Baden in het bos’. We dompelen ons onder in de groene Oisterwijkse bossen om al onze zintuigen even open te zetten en in het moment te staan. Even los komen van je hectische bestaan en bewust aanwezig zijn in de natuur.

vr 03 jun

• Shadow Game – documentaire over de helse tocht van jonge vluchtelingen Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Oisterwijk

Vrijdag 3 juni laten we de documentaire 'Shadow Game' zien. De documentaire is een transmediaproject van Eefje Blankevoort en Els van Driel. De film vertelt het verhaal van jonge alleenreizende mensen die hun oorlogsland ontvluchten op zoek naar een beter leven. Ze trekken door een schaduwwereld die wij nooit zien: een wereld van mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten.

vr 03 jun

Paginanavigatie