Weergaveopties:

• BoekStart-spreekuur op afspraak Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | online(*)

Als BoekStart-coach ben ik er graag voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen aan hun kinderen. In Goirle ben ik in het consultatiebureau GGD - Gemeente Goirle vaak aanwezig. Helaas is dat nu niet mogelijk, maar we kunnen wel samen een privé afspraak plannen. Zo kan ik je toch op weg helpen en leuke leerzame tips geven.

ma 10 mei

• FilosofieWerkPlaats: nagesprek over verwachtingen loslaten Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | online(*)

Ben je na het FilosofiePodium nog niet uitgepraat? Kom dan ook naar de online FilosofieWerkPlaats. Bij dit verdiepende nagesprek onder leiding van filosofen Benthe Göbel en Hannah van den Bosch, praten we in een kleinere groep door over de webinar van Jan Wolter Bijleveld.

ma 10 mei

• Kindercollege - Corona en je brein: de invloed van online les Bekijk details

12 mei 2021 | Elke week | online (*)

Het afgelopen jaar konden we er niet omheen: we moesten massaal online les volgen. In plaats van voor de klas, gaf de leraar les via de computer. Een hele verandering! Wat is de impact hiervan op het menselijk brein? Wat gebeurt er met je geheugen en concentratie als je opeens online lessen moet volgen? Wetenschappers Marie Postma en Silvy Collin van Tilburg University leggen het uit tijdens hun Kindercollege. Kijk je ook mee?

• Workshop storytelling kloosters en kloosterlingen Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | online(*)

Herinneringen aan kloosters of kloosterlingen? 2021 is uitgeroepen tot het Kloosterjaar, waarin we verhalen vertellen over het religieuze leven in Noord-Brabant. Hoe hebben de kloosters onze samenleving beïnvloed? Wat weten we van het verleden en heden? En wat is de toekomst van de kloosters? Dit en meer bespreken we in een 3-delige online workshop.

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | telefonisch

Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys helpen je op weg naar een oplossing.

• Rechtwijzer – telefonisch spreekuur Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | telefonisch

vr 14 mei

• De Minecraft Werkplaats #22: We gaan terug naar het pretpark Bekijk details

Van 15:30 tot 17:00 | online(*)

Yes, het is zo ver! Doe je favoriete outfit aan, ga alvast in de rij staan en maak die veiligheidsriem goed vast... We hebben naar jullie geluisterd en gaan voor deze ene keer nog eens een pretpark bouwen! Het spookhuis, het reuzenrad, achtbanen, wildwaterbanen, de Vogel Rok of zelfs een friettent: het kan allemaal in ons gigantische pretpark.

vr 14 mei

• CoderDojo online: Scratch Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | online(*)

Ben je tussen de 7-12 jaar en wil je op een eenvoudige manier leren programmeren? In de Bibliotheek Oisterwijk is er een Coderdojo waar je van alles kunt leren over programmeren. In dit blok gaan we werken met Scratch. Je maakt kennis met Scratch door het maken van een naam-project. Heb je al ervaring met Scratch of ben je toe aan een volgende programmeerstap, dan leer je vanuit een naamproject een e-card maken en versturen!

za 15 mei

• BoekStart-spreekuur op afspraak Bekijk details

Van 10:30 tot 11:00 | Elke week | online(*)

ma 17 mei

• Samen maken we Tilburg Koeler Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | online(*)

Op dinsdag 18 mei vindt de tweede online bijeenkomst rondom Meet je Stad Tilburg plaats. Tijdens deze online bijeenkomst via Zoom staat klimaatverandering centraal. Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten van Monitor van de Stad, waarbij thema’s als klimaatverandering, burgerwetenschap en duurzaamheid centraal zullen staan.

di 18 mei