Scholierenpas

In de Bibliotheek is altijd iets te doen. Kom studeren, leen boeken, volg een workshop of luister naar interessante gasten. Ontdek wat je allemaal kunt met je pas. Met de tips hieronder kun je meteen aan de slag!

Boeken zoeken en reserveren met de scholierenpas

Wil je uitleg over hoe je je scholierenpas activeert? Bekijk dan de video. Je leert meteen hoe je snel boeken zoekt en vindt in de catalogus van de Bibliotheek. En hoe je boeken reserveert, zodat je ze kunt ophalen in de vestiging van jouw keuze. Er gaat een wereld voor je open als je eenmaal wegwijs bent gemaakt. 

E-books en luisterboeken

Als lid van de Bibliotheek Midden-Brabant kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden. Je hoeft je alleen even te registreren bij de online Bibliotheek. 

Ga naar de online Bibliotheek


Bronnen voor je werkstuk

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je met veel gemak het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Je kunt met een test ook je leesniveau achterhalen.

Ga lezen voor de lijst – 12 tot 15 jaar

Ga lezen voor de lijst – 15 tot 18 jaar

Bekijk de Uittrekselbank*

Of ga naar Literom voor recensies*

Dyslexie is geen punt

Dyslectisch? Kies een boek uit de Makkelijk Lezen-collectie in onze vestigingen. Met je pas kun je tot je 18e ook gratis gesproken boeken en tijdschriften lezen.

Ga naar de site 'Passend Lezen'

* Voor digitale bronnen met een sterretje erachter moet je even je pasnummer en wachtwoord invoeren.


Meer weten?