De Nationale Voorleesdagen 2024

Van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024

Voorlezen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden De Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari 2024. Bekijk de Prentenboeken Top 10 én het Prentenboek van het Jaar en kom naar de Bibliotheek!

Prentenboek Top 10

bekijk de boekentips met onder andere het Prentenboek van het Jaar en de Prentenboeken Top 10

Maak van voorlezen een feestje met onze boekentips! Bekijk de Prentenboeken Top 10 van 2024, het Prentenboek van het Jaar én geniet van de mooiste voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken*.

*Gratis voor jeugdleden

Naar de boekentips!

Word gratis lid

Tot 18 jaar kunnen kinderen gratis lid worden van de Bibliotheek. Maak je kind tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis lid van de Bibliotheek en ontvang het voorleesknuffeltje cadeau!

Zolang de voorraad strekt.

Word lid

Kleurplaat

Gratis kleurplaat van het Prentenboek van het Jaar

'Help! Een verrassing!'

Download gratis de kleurplaat van het Prentenboek van het Jaar.

Download de kleurplaat


Alle activiteiten

Nationale Voorleesdagen 2024

Ook in 2024 vinden weer de Nationale Voorleesdagen plaats. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari kun je genieten van de mooiste voorleesmomenten in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant. Samen met bijzondere gasten hebben we een prachtig programma voor je klaarstaan, want voorlezen is niet alleen erg leuk, het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind.

Maak je je kindje gratis lid van de Bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen? Dan krijg je helemaal gratis het voorleesknuffeltje uit het prentenboek van het jaar!


Kom je langs?

Kom naar Bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen en ontdek zelf hoe leuk voorlezen is! Bekijk snel onze activiteiten in de agenda.

Naar de agenda


Boekentips voor 0-6 jaar!

Bekijk het Prentenboek van het Jaar, de Prentenboeken Top 10 en tips voor voorleesfilmpjes.  

Miriam Bos Help! Een verrassing!

PRENTENBOEK VAN HET JAAR 2024

Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos is Het Prentenboek van het Jaar! Het boek 'Help! Een verrassing!' is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin 'jezelf mogen zijn' op een subtiele manier centraal staat.

Bekijk dit boek

📚 Prentenboeken Top 10 2024


▶️ De 10 leukste voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek (log in met je bibliotheekaccount)