Vakantielezen

Kinderen die in de zomervakantie lezen, behouden hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. Dus voorkom de zomer-lees-dip! Ga samen met je kind naar de Bibliotheek. Doe mee met een activiteit en/of zoek een stapel boeken uit; je kind kan gratis lid worden.

Download de gratis Vakantiebieb-app hieronder en lees kinderboeken op een tablet of telefoon. Óf speel spelletjes en doe opdrachten waarbij je kind moet lezen. Lezen kun je overal.

Activiteiten tijdens de zomervakantie

 • Zomerlol: voorlezen op locatie

  Er was eens… Deze zomer leest de Bibliotheek voor op locatie. Een plek voor peuters en kleuters waar ze komen luisteren naar mooie en spannende verhalen. Kom samen genieten van een leuk boek, telkens op...

  Van 10:30 tot 11:30

  de Bibliotheek Hilvarenbeek

  di 04 aug

 • Online Summerwriting Workshop

  Houd jij van schrijven? Om goed te schrijven, moet je vlieguren maken, jezelf tijd en ruimte geven om te experimenteren, om fouten te maken, om te vallen en weer op te staan.

  Van 19:30 tot 22:00

  Online

  di 04 aug

 • ZomerLeesFeest

  Houd jij er ook zo van om voorgelezen te worden? En heb je de voorleeshalfuurtjes van de bibliotheek de afgelopen tijd gemist? Goed nieuws! In de zomervakantie heeft de Bibliotheek Goirle de ZomerLeesFeesten....

  Van 10:30 tot 11:00

  de Bibliotheek Goirle

  wo 05 aug

Bekijk alle activiteiten

De vakantieleestips van leesconsulent Michelle

Je kind laten lezen in de vakantie is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geeft onze leesconsulent Michelle Oolders je zes praktische tips waarmee je je kind meer kan laten lezen. Zelfs als hij of zij niet van lezen houdt.

Letterbingo met leesconsulent Eveline

Leesconsulent Eveline Glorius laat in de videoreeks Vakantielezen met Eveline opdrachtjes zien om je kind ook in de vakantie met taal bezig te laten zijn. In de eerste video vertelt ze jullie alles over 'Letterbingo'.

Download de VakantieBieb-app

Boeken voor jeugd en jongeren

Bekijk alle boeken in de VakantieBieb (pdf)


Ben je lid van de Bibliotheek?

Bekijk hier hoe je inlogt in de VakantieBieb. 

Ben je nog geen lid van de Bibliotheek?

Bekijk hier hoe je inlogt in de VakantieBieb.


Vragen over de VakantieBieb?

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.