Vakantielezen

Lezen in de vakantie

Als kinderen tijdens de vakantie lekker lezen, blijft hun leesniveau op peil.
Maar hoe zorg je ervoor dat je kind ook tijdens de zomervakantie blijft lezen?

Bekijk hier onze tips, en doe mee aan de VakantieLezen-acties
speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar!

De VakantieLezen-acties lopen van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

Lees een hand vol

Lekker lezen in de vakantie? Kom in de zomer naar de Bibliotheek om mooie vakantieboeken uit te zoeken. Voor elk leenbonnetje krijg je een stempel. Een hand vol gelezen (= 4 x lenen)? Lever je volle stempelkaart in, dan ontvang je een leuk VakantieLezen-cadeautje!

Lees meer over deze actie

#KijkMijLezen Weken

Op zā€™n kop, in een (zwem)bad: lezen kun je overal. Het kan ons niet gek genoeg! Deze zomer vind je wekelijks een maffe #KijkMijLezen opdracht op onze Facebookpagina. Laat met een foto/filmpje zien hoe jij de opdracht uitvoert, en maak iedere week kans op een mooie prijs.

Doe mee

Gratis: de Vakantiebieb-app

E-books lezen op je tablet of smartphone: dat scheelt gesjouw! In de Vakantiebieb-app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud. (Hieronder zie je drie voorbeelden.) Je mag ze 2 maanden gratis lenen, of je nu lid bent of niet. 

Het Geheim van de blote Vakantie ā€“ Marjon Hoffman

Blitz ā€“ Rian Visser & Lars Deltrap

Tijl ā€“ Daniel Kehlmann

VakantieLezen: 5 tips voor ouders

Tip 1: Stop vooral zelf niet met lezen! Laat je kind zien dat lezen leuk is en iets is wat je voor je plezier doet. Pak dus lekker zelf je favoriete boeken (of tijdschriften!) in en ga bij de tent zitten lezen, of aan de rand van het zwembad, aan het strand, in de zon in de tuin.

Lees ook de andere 5 tips