Fuckup Nights

Faalcast #1, met Sander Timmermans

Te gast in de eerste aflevering van de Faalcast is Sander Timmermans, creatieve ondernemer uit Tilburg en de oprichter van de Young Ones-podcast. Zijn verhaal begint met een meegebracht voorwerp: een plattegrond. Luister mee en kom erachter tot welk inzicht Sander kwam na zijn fuckup.

Verder duiken we in een flater uit de actualiteit, vertelt een luisteraar in de biecht over zijn misser en zijn er vrijkaarten te winnen voor de eerstvolgende Fuckup Night in de LocHal.

Over Fuckup Nights

Fuckup Nights is een wereldwijde beweging die is ontstaan in Mexico en inmiddels actief is in meer dan 200 steden over heel de wereld. Groepen mensen komen samen en sprekers delen voor een volle zaal hun professionele fouten en zakelijke missers. Want waarom alleen maar succesverhalen delen als we van fouten minstens net zoveel leren?

Als iedereen open is over carrièreblunders en bad practices valt de schaamte rondom falen weg en kan er vaak zelfs om gelachen worden. Zonder risico’s is er überhaupt geen succes, en: wie geen fouten maakt, maakt meestal niets.

Tilburg is een stad van makers en dan kan, mag en moet er wel eens iets fout gaan. De Fuckup Nights in Tilburg worden georganiseerd door de KennisMakerij van de Bibliotheek LocHal en Bank 15. Tijdens Faalcasts zetten zij samen met Omroep Tilburg verkeerde beslissingen, overwachte tegenslagen en grote inschattingsfouten ook in podcastvorm in het zonnetje.

15.000 euro te veel

"Ik heb anderhalf jaar geleden een kindje gekregen en na mijn zwangerschapsverlof bij mijn vorige baan lag er een boel werk op me te wachten. We zouden naar een grote beurs toe gaan en de factuur van het aantal vierkante meters die we afgenomen hadden, kwam binnen. In mijn snelheid keurde ik haar direct goed. Toen bleek dat er bijna 15.000 euro te veel op stond."

— Maartje Mutsaers, Ontdekstation 013

Gemist: belangrijk moment

"Mijn chef had al duidelijk tegen me gezegd dat ik in de gaten moest houden of die boom op de Vijfsprong werd omgekapt, want dat was het belangrijkste nieuws. Dat was heel makkelijk, want ik woon twee huizen verder. Ik ging slapen en midden in de nacht kwam m’n luidruchtige buurman thuis. Uit automatisme deed ik mijn oordoppen in. De rest laat zich raden."

— Bastiaan Vermeer, Brabants Dagblad

Met jouw idee aan de haal

"In het begin waren we een super eager architectenbureau. Dan komt er een opdrachtgever met een mooie klus en dan spui je eigenlijk te snel al je ideeën. Vervolgens gaan ze er vandoor met je idee of wordt het op een hele andere manier uitgewerkt. En jij denkt: maar dat was niet de bedoeling. En dan is je naam er wel aan verbonden."

— Elles Borgert, Aerde Borgert Architecten

De Faalcast is een productie van Bank 15, Omroep Tilburg en de Kennismakerij