Algemene voorwaarden

Wanneer krijg je korting op een cursus? Hoe betaal je ervoor? Wat er gebeurt als je je deelname annuleert? Of als de cursus onverhoopt niet kan doorgaan. Je leest het allemaal in de algemene voorwaarden.

Inschrijven

Je schrijft in voor een cursus door je aan te melden via de webpagina 'bibliotheekmb.nl/cursussen'. Onderaan elke cursus vind je de knop 'direct inschrijven'. Voor hulp bij de inschrijving kun je tijdens service-uren altijd aankloppen bij een medewerker in onze vestigingen.

Inschrijving is een feit als je aanmelding en betaling door ons systeem is verwerkt en je een toegangskaart hebt ontvangen. Team Cursushuis van de Bibliotheek Midden-Brabant bepaalt het minimum en maximum aantal deelnemers per cursusgroep. De kosten van boeken, excursies, lesmaterialen en eventuele examenkosten zijn – tenzij anders aangegeven – niet in de cursusprijs verwerkt. Houd bij het maken van je keuze rekening met die kosten.

Start cursus

Een cursus gaat van start als er voldoende inschrijvingen zijn. Je ontvangt daar uiterlijk 1 week voor de startdatum bericht over. Als de cursus doorgaat, ontvang je via e-mail een 'bewijs van deelname'. In het bericht staat ook verdere informatie met betrekking tot de cursus, zoals lesdata en eventueel lesmateriaal.

Uitgevallen lessen worden in overleg met de docent later ingehaald. De docent en/of Team Cursushuis proberen je tijdig te bereiken als een les niet doorgaat. Als er niet voldoende inschrijvingen zijn, moet de cursus helaas geannuleerd worden. Je ontvangt daarover uiterlijk 4 dagen voor de geplande startdatum bericht over. Mocht de cursus geannuleerd worden, dan wordt het betaalde cursusgeld volledig gerestitueerd. Houd hierbij rekening met een termijn van 30 dagen.

Let op! Houd er door de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus rekening mee dat een cursus gedeeltelijk of in z’n geheel online kan worden aangeboden, of eventueel wordt geannuleerd. Mocht de cursus geannuleerd worden zal het volledige lesgeld terugbetaald worden. Wordt de cursus gedeeltelijk of volledig online voortgezet, dan wordt hier geen restitutie over gegeven.

Wachtlijst

Als het maximum aantal deelnemers voor een cursus is bereikt, kun je je niet meer aanmelden. Je kunt via e-mail je interesse aan ons doorgeven. Dat betekent dat je alleen nog kunt deelnemen als er een plaats vrij komt. Je wordt dan uiteraard direct geïnformeerd. Bij een lange wachtlijst proberen we in overleg met de docent een extra cursus aan te bieden. 

Betaling

Je betaalt bij inschrijving via Ideal. Wil je betalen via de Meedoenregeling? Neem dan contact
op via e-mail of bel telefoonnummer 013 464 8556.

Korting

Voor bepaalde cursussen geldt een korting als je lid bent van de bibliotheek. Deze korting staat bij de informatie over de cursus vermeld. Heb je recht op de meedoenregeling? Dan kun je met je tegoed het cursusgeld voldoen.

Annuleren

Je kunt alleen schriftelijk of via e-mail annuleren tot 14 dagen voor aanvang van de cursus. Bij annulering wordt er € 10,00 aan administratiekosten p.p. in rekening gebracht. Het resterende reeds betaalde lesgeld zal worden teruggestort. Cursisten verbinden zich voor de gehele cursus. Bij opzegging nádat je het 'bewijs van deelname' hebt ontvangen, ben je het cursusgeld exclusief materialen verschuldigd. Het verzuim van lessen geeft geen recht op gedeeltelijke of gehele terugbetaling van het cursusgeld.

Certificaat

Op verzoek ontvang je een certificaat van deelname aan de cursus. Voorwaarde is dat je voldoende lessen en de inhoud van de cursus hebt gevolgd. Dat wordt beoordeeld door de docent. Een certificaat kost € 5,00 en kan na afloop van een cursus aangevraagd worden via e-mail of telefoonnummer 013 46 48 570.