Gastcollectioneur: Vera Vingerhoeds

Video: 5 tips van jazzkenner Vera Vingerhoeds

Speciaal voor jazzliefhebbers en concertbezoekers op zoek naar verdieping, hebben we in ons cursusaanbod dit seizoen de nieuwe cursus: Les in Jazz. In deze zesdelige cursus gaat jazzkenner Vera Vingerhoeds dieper in op de muzikale achtergronden van jazz en improvisatiemuziek. 

'ParaBIEBop' & Les in Jazz

Les in Jazz wordt gegeven in maart en april 2018. De cursus maakt onderdeel uit van 'ParaBIEBop', een reeks evenementen met een mix van jazz en literatuur, georganiseerd door de Bibliotheek Midden-Brabant en Paradox.

Inschrijven voor de cursus is dit seizoen helaas niet meer mogelijk, maar houd onze online agenda in de gaten voor een nieuwe ParaBIEBop-avond eind mei/begin juni.

Video: Gilaworks

Vera Vingerhoeds

Vera Vingerhoeds is onder andere musicus, componist, politicoloog, radiomaker, en interviewer. Jazzkenner is ze ook. Daarom geeft ze les in jazz. Ze heeft er een enorme expertise in, opgedaan in tientallen jaren. Ze stelde voor de Bibliotheek Midden-Brabant en Paradox een collectie samen.

In Parabiebop brengen jazzpodium Paradox en de Bibliotheek Midden-Brabant jazz en literatuur samen.

Bekijk ook de leestips van andere gastcollectioneurs


Beluister bovenstaande muziek via Muziekweb, de online muziekbibliotheek van Nederland, met een grote collectie klassiek, jazz, wereldmuziek en pop.