Afhaalbieb stilt leeshonger in Midden-Brabant

Gepubliceerd op: 26 februari 2021 14:36

De deuren van de bibliotheken blijven helaas nog even dicht, maar mogen gelukkig wel ‘op een kier’ voor mensen die boeken willen ophalen. Van die service wordt door inwoners dankbaar gebruik gemaakt: via onze Afhaalbieb zijn in 2020 meer dan 26.000 boeken uitgeleend. “We krijgen veel enthousiaste reacties, ook over de verrassingspakketten die we samenstellen.”

Zo bestel je zelf een verrassingspakket

Sophie Bruers, die de Afhaalbieb in het voorjaar hielp opstarten, geeft toe: “Natuurlijk kijken we uit naar het moment dat we weer leners en bezoekers van activiteiten mogen verwelkomen. Maar nu dat vanwege de covid-maatregelen nog niet kan, gaan we vol energie door met onze online activiteiten en de Afhaalbieb. Die blijkt echt te voorzien in de behoefte van veel mensen. En voor ons als medewerkers is het maken van de pakketten erg leuk om te doen, zo komt onze boekenkennis goed van pas.”

Artikel gaat verder onder de video.

Dankbaar werk

Bruers: "We hebben eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. Regelmatig kregen we een lieve kaart of een klein cadeautje van een bezoeker. Dat maakte het heel erg dankbaar werk waarin we echt iets kunnen betekenen.”

Bekijk hieronder een greep uit de reacties die we kregen op de Afhaalbieb: