Media Ukkie Dagen

Thema: Ontspannen met Media

Media hebben effect op jonge kinderen. Ze kunnen helpen ontspannen, maar ook een bron van onrust zijn. Wanneer hebben welke media effect? En wanneer kun je beter even zonder? De Media Ukkie Dagen gaan daarom dit jaar over de invloed van media op ontspanning.

Hier vind je tips hoe media kunnen helpen bij het creeëren van rust en wanneer je kind misschien beter even zonder kan. Doe je met ons mee?

Ontspannen mét media: 10 tips

Van 5 t/m 12 april zijn de Media Ukkie Dagen. Kijk hier voor tips om te ontspannen met media samen met je dreumes (0 - 6 jaar). 

De tips zijn beschikbaar in verschillende talen.

Download de tips

Gratis webinar voor (groot)ouders

Welke plek hebben media in het leven van jouw kind? Wat heeft een jong kind nodig en hoe zorg je voor balans?

Neem tijdens de Media Ukkie Dagen een uurtje de tijd om stil te staan bij deze vragen: volg op dinsdag 9 april het gratis webinar Ontspannen met media.

Meld je nu aan

Column Angela Meulensteen: Schermstrijd

Angela Meulensteen werkt voor onze Bibliotheek als lees-en mediaconsulent op basisscholen. Ze weet alles over mediawijsheid. Als moeder weet ze er ook alles van hoe lastig de schermstrijd met je kind soms kan zijn. In haar column schrijft ze over een herkenbare situatie in het dagelijks bestaan van een ouder. Doe je voordeel met haar tips!

Lees Angela's column

De beste apps & games

Een goede game of app is leerzaam vermaak. Maar welke apps zijn leerzaam, spannend, innovatief en ook buiten de app om avontuurlijk voor een kind? Angela Meulensteen, lees- en mediaconsulent van de Bibliotheek, maakte een selectie.

Lees de tips van Angela

Mediaopvoeding tips

“Ouders willen het goed doen, maar soms spreken adviezen elkaar tegen. Dat maakt het lastig.” Een van onze lees- en mediaconsulenten geeft tips in 5 korte video’s.

Bekijk de 5 tips achter elkaar

Podcast ‘veilig online’

Hoe leer je kinderen wijs omgaan met internet? Over die vraag gaat ‘Veilig online’, een podcast gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Luister de BibliotheekCast

Mediasmarties

media ukkie dagen

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Start hier met zoeken

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Ga naar de MediaDiamant

Het BoekStart-koffertje

BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten. Leesconsulent Michelle vertelt over het BoekStart-koffertje en geeft voorleestips.

Haal het gratis BoekStart-koffertje

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

Naar Jeugdbibliotheek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Bekijk de voorleesfilmpjes

Bereslim

Op de website van Bereslim vind je de prachtigste digitale prentenboeken. Deze zijn behalve heel leuk ook leerzaam en dragen bij aan de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen.

Inloggen met je biebpas op Bereslim

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Ga het gesprek aan

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Het mediamomentje is...