Media Ukkie Dagen

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Webinar over media-opvoeding

Wat is een gezond ‘mediamenu’? Denise Bontje van mediasmarties.nl maakt je wijzer op woensdag 31 maart om 20.00 uur, tijdens een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen.

Column: Schermstrijd

Angela Meulensteen werkt voor onze Bibliotheek als leesmediaconsulent op basisscholen. Ze weet alles over mediawijsheid. Als moeder weet ze er ook alles van hoe lastig de schermstrijd met je kind soms kan zijn. In haar column schrijft ze over een herkenbare situatie in het dagelijks bestaan van een ouder. Doe je voordeel met haar tips!

De 9 beste apps en games

Welke apps zijn leerzaam, innovatief en ook buiten de app om avontuurlijk voor een kind? Mediacoach Angela Meulensteen en GameLab-collega Steph Byrne maakten een selectie.

5 tips over mediaopvoeding

“Ouders willen het goed doen, maar soms spreken adviezen elkaar tegen. Dat maakt het lastig.” Adviseur educatie Jolien Hesselberth geeft tips in 5 korte video’s.

Podcast over ‘veilig online’

Hoe leer je kinderen wijs omgaan met internet? Over die vraag gaat ‘Veilig online’, een podcast gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Mediasmarties

media ukkie dagen

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Het BoekStart-koffertje

BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten. Leesconsulent Michelle vertelt over het BoekStart-koffertje en geeft voorleestips.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.