Media Ukkie Dagen

Webinar ‘Kom in beweging met media’

Ook dit jaar wordt er tijdens de Media Ukkie Dagen een landelijk webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar laat Denise Bontje van Mediasmarties ouders en grootouders nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zet.

Meld je aan voor de webinar op dinsdagavond 28 maart van 20.00 tot 21.00 uur.

Meld je direct aan

Column Angela Meulensteen: Schermstrijd

Angela Meulensteen werkt voor onze Bibliotheek als lees-en mediaconsulent op basisscholen. Ze weet alles over mediawijsheid. Als moeder weet ze er ook alles van hoe lastig de schermstrijd met je kind soms kan zijn. In haar column schrijft ze over een herkenbare situatie in het dagelijks bestaan van een ouder. Doe je voordeel met haar tips!

Lees Angela's column

Informatieavond: Bewegen met media

Als bibliotheek willen wij ons steentje bijdragen en organiseren we een informatieavond op dinsdag 28 maart voor (groot)ouders en opvoeders. Tijdens deze avond gaan we aan de slag met stellingen over het mediagebruik in je omgeving:

  • Luisteren of kijken,
  • Liggend op de bank of juist actief,
  • Van ver weg of dichtbij?

Kortom, hoe bewegen jouw kinderen met media? Op welke manier help jij als ouder en opvoeder om kinderen in beweging te laten komen met media?

Meld je aan voor deze avond in Hilvarenbeek

De beste apps & games

Een goede game of app is leerzaam vermaak. Maar welke apps zijn leerzaam, spannend, innovatief en ook buiten de app om avontuurlijk voor een kind? Angela Meulensteen, lees- en mediaconsulente van de Bibliotheek maakte een selectie.

Lees de tips van Angela

Mediaopvoeding tips

“Ouders willen het goed doen, maar soms spreken adviezen elkaar tegen. Dat maakt het lastig.” Een van onze lees- en mediaconsulenten geeft tips in 5 korte video’s.

Bekijk de 5 tips achter elkaar

Podcast ‘veilig online’

Hoe leer je kinderen wijs omgaan met internet? Over die vraag gaat ‘Veilig online’, een podcast gemaakt door de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Luister de BibliotheekCast

Mediasmarties

media ukkie dagen

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Start hier met zoeken

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Ga naar de MediaDiamant

Het BoekStart-koffertje

BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten. Leesconsulent Michelle vertelt over het BoekStart-koffertje en geeft voorleestips.

Haal het gratis BoekStart-koffertje

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

Naar Jeugdbibliotheek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Bekijk de voorleesfilmpjes

Bereslim

Op de website van Bereslim vind je de prachtigste digitale prentenboeken. Deze zijn behalve heel leuk ook leerzaam en dragen bij aan de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen.

Inloggen met je biebpas op Bereslim

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Ga het gesprek aan

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Het mediamomentje is...