We zijn weer open & starten activiteiten weer op

Gepubliceerd op: 5 juni 2021 16:36

De deuren van al onze vestigingen zijn sinds 20 mei weer open. Welkom terug! Je kan de Bibliotheek weer binnenlopen voor het lenen en inleveren van boeken. In de meeste Bibliotheken kun je weer gebruikmaken van de leestafel, werkplekken, kopiëren en printen. Ook mogen we langzaam weer starten met activiteiten in de bieb voor jong en oud.

Waarvoor kan ik weer terecht in mijn bibliotheekvestiging?
En zijn er aangepaste openingstijden?

Goed om te weten voor je bezoek

Na vijf maanden sluiting verwelkomen we heel graag weer iedereen in de Bibliotheek. Alles is erop ingericht dat je altijd 1,5 meter afstand kunt houden. Om het bezoek voor iedereen veilig en prettig te maken, zijn er een aantal belangrijke huisregels – kom bijvoorbeeld niet naar de Bibliotheek wanneer je klachten hebt.

Iedere bibliotheekvestiging heeft een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen mag zijn, gebaseerd op de grootte van het gebouw. Bij de ingang word je daarom gevraagd om je ter plekke te registreren.

Van tevoren reserveren is alleen nodig:  

  • wanneer je wil deelnemen aan een activiteit. Kijk voor meer info in de agenda van jouw Bibliotheek.  
  • wanneer je gebruik wil maken van een werkplek in de Bibliotheek LocHal. In andere bibliotheekvestigingen met werkplekken is van tevoren reserveren niet nodig. 

Horeca en activiteiten in de bieb

Dankzij de laatste versoepelingen kun je sinds 5 juni ook weer wat eten & drinken in de Bibliotheek (de horeca is weer open) en kunnen we langzaam weer starten met activiteiten in de bieb voor jong en oud. Houd de agenda van jouw Bibliotheek in de gaten voor het actuele aanbod. Daarnaast is er natuurlijk ook ons aanbod met gratis online cursussen en online activiteiten.

Reacties van leden: dit hebben we zó gemist

We vielen bijna van onze stoel… Net voordat we 20 mei weer open gingen, mailden we al onze leden. Om te laten weten dat iedereen weer welkom was, maar ook een vraag te stellen: 'Wat heb je het meest gemist toen de Bibliotheek dicht was?' Alleen al in de eerste paar uur reageerden er meer dan 1.000 leden!

Blijf op de hoogte

Heb je nog vragen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op deze website. Ook via onze nieuwsbrief (aanmelden) en social media houden we je op de hoogte.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over het coronavirus verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/coronavirus