Echt in gesprek in de bieb

Ruimte voor nieuwe ontmoetingen en inzichten

De Bibliotheek is allang niet meer dat gebouw waar het altijd en overal stil is. We zijn een huiskamer in een dorp of wijk, waar allerlei soorten mensen binnenlopen. Waar je soms spontaan met iemand in contact komt, en waar we veel ruimte bieden voor nieuwe ontmoetingen.  

Met activiteiten als Onverwachte ontmoetingen, Levende boeken en Oma’s Soep Speeddates is de Bibliotheek een uitgelezen plek om eens een anders-dan-anders gesprek te voeren. “Onverwacht leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen.” 

Onverwacht ontmoeten

In het najaar van 2023 startten we met deze nieuwe reeks van ‘luisterende gesprekken’. Hierbij gaan deelnemers met elkaar in een open gesprek, is er ruimte voor ieders verhaal en laten ze zich verrassen door wat het gesprek verder brengt. “Ik ben onder de indruk dat je zo snel vertrouwd bent met elkaar.”

Lees meer

Levende Boeken

Geen boeken lezen in de Bibliotheek, maar mensen. Interessante mensen, die ervaringsdeskundig zijn over bijvoorbeeld PTSS, fibromyalgie of huiselijk geweld. Mensen waarover je misschien wel vooroordelen hebt. Maar kloppen die wel? In een open één op één gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. 

Lees meer

Oma's Soep Speeddates

Jongeren en ouderen gingen samen aan tafel, tijdens de "Oma's Soep Speeddates" die eind september 2023 plaatsvonden in verschillende bibliotheekvestigingen. Wat een mooie, openhartige gesprekken ontstaan er dan! "Echt leuk, dit soort gesprekken heb je niet op een normale dag."

Lees meer