Leren in de Bibliotheek

Wil jij beter leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer? Of heb je een vraag over je tablet, internet of websites van de overheid? In de Bibliotheek helpen we je verder. Volg een computercursus, training of kom langs tijdens een spreekuur.

Laat je masseren in de Bibliotheek

Kom tijdens de Maand van de Basisvaardigheden langs in de Bibliotheek en geniet van een ontspannende handmassage tijdens het eenmalige evenement Bieb-Wellness! Problemen met basisvaardigheden kunnen namelijk voor veel stress zorgen.

Meer informatie

Licht, Camera, Actie!

Kom naar de Bibliotheek en ervaar hoe het is om een probleem te hebben met taal, rekenen en/of computervaardigheden. In de Maand van de Basisvaardigheden vertonen we namelijk een bijzondere film over laaggeletterdheid op het grote scherm.

Meer informatie

Gebruik van de computer

foto: dames achter computers

Hoe gebruik je je laptop of tablet? Hoe schrijf en verstuur je een e-mail? Klik hieronder om alle computercursussen te zien.

Lees meer over computerhulp

Contact met de overheid

foto: jongen krijgt uitleg over aangifte

Hoe vraag ik online een gezondheidsverklaring aan? Hoe vraag ik een DigiD aan? Bij de Bibliotheek helpen we je verder. Klik hieronder om meer over onze cursussen te lezen.

Lees meer over omgaan met de overheid

Beter Nederlands leren

foto: vrouwen leren samen beter nederlands

Oefen met Nederlands schrijven, lezen, luisteren en spreken bij een Taalhuis in de Bibliotheek. Je kunt ook thuis oefenen.

Lees verder over beter Nederlands leren

Gratis stressbal in de Bibliotheek

De hele maand september is het de Maand van de Basisvaardigheden. Bezoek je tijdens deze maand een van de speciale activiteiten zoals de Bieb-Wellness of een speciale filmvertoning? Dan krijg je een gratis stressbal cadeau. *zolang de vooraad strekt.

Bekijk de agenda

Komende activiteiten

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Tips om iemand te helpen

Hoe help je iemand die niet handig is met taal of computers? In dit artikel helpen we je verder met praktische tips en weetjes.

Lees het artikel

Met dank aan Stichting Lezen & Schrijven, die zorgde voor de foto's.