Leren in de Bibliotheek

Wil jij beter leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer? Of heb je een vraag over je tablet, internet of websites van de overheid? In de Bibliotheek helpen we je verder. Volg een computercursus, training of kom langs tijdens een spreekuur.

Gebruik van de computer

foto: dames achter computers

Hoe gebruik je je laptop of tablet? Hoe schrijf en verstuur je een e-mail? Klik hieronder om alle computercursussen te zien.

Lees meer over computerhulp

Contact met de overheid

foto: jongen krijgt uitleg over aangifte

Hoe vraag ik online een gezondheids-verklaring aan? Hoe vraag ik een DigiD aan? Bij de Bibliotheek helpen we je verder. Klik hieronder om meer over onze cursussen te lezen.

Lees meer over omgaan met de overheid

Beter Nederlands leren

foto: vrouwen leren samen beter nederlands

Oefen met Nederlands schrijven, lezen, luisteren en spreken bij een Taalhuis in de Bibliotheek. Je kunt ook thuis oefenen.

Lees verder over beter Nederlands leren

Gratis online cursussen van SeniorWeb

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Dat kan in de Bibliotheek. Maar ook thuis. SeniorWeb biedt 25 gratis online cursussen voor iedereen. Ga naar de Bibliotheek in de buurt. Maak samen een account aan en ga aan de slag. Dat is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Bekijk de cursussen van SeniorWeb


Komende activiteiten

Als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten?

Tips om iemand te helpen

Hoe help je iemand die niet handig is met taal of computers? In dit artikel helpen we je verder met praktische tips en weetjes.

Lees het artikel

Met dank aan Stichting Lezen & Schrijven, die zorgde voor de foto's.