Voor professionals

Wil je meer doen met leesbevordering of mediawijsheid, voor je team of ouders? De leesconsulenten en mediacoaches van de Bibliotheek Midden-Brabant helpen je graag! Ze werken met je samen aan een op maat gemaakt lees- of mediaplan.

Daarnaast bieden ze ondersteuning bij de uitvoering van landelijke en lokale activiteiten en zijn beschikbaar voor informatiebijeenkomsten waaraan jullie samen invulling geven.

Producten - professionals

Maak een keuze uit ons speciale aanbod voor professionals. Het aanbod focust op de verbetering van lees- en mediavaardigheden. Stel samen met onze leesconsulenten en mediacoaches een lees- of mediaplan op. De Bibliotheek Midden-Brabant biedt ook ondersteuning bij de uitvoering van activiteiten.

Masterclass Leesbevordering

Kom naar de Masterclass Leesbevordering. Lezen is leuk, ook voor kinderen met leesproblemen!

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant van 15.30 tot 18.00 uur in de Stemmingmakerij van de Bibliotheek LocHal de Masterclass Leesbevordering.

Wendie van der Aa, leerkracht en leesspecialist, leidt de Masterclass die is bedoeld voor oud-cursisten Open Boek, leesco├Ârdinatoren op de basisschool, taalco├Ârdinatoren, leerkrachten en directies.

Basisvaardigheden

2,5 miljoen mensen in Nederland, jong en oud, hebben flinke moeite met basisvaardigheden: lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met computers.