Voor het voortgezet onderwijs

7% van de jongeren die het voortgezet onderwijs verlaat, is laaggeletterd. Er is een duidelijke relatie tussen boeken lezen en het terugdringen van taalachterstanden. Toch grijpen steeds minder jongeren uit zichzelf naar een boek. Onderwijs en Bibliotheek hebben een gemeenschappelijk doel: jongeren helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige burgers.

Mediawijs zijn en goed kunnen lezen zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde schoolcarrière. De Bibliotheek Midden-Brabant wil in samenwerking met het onderwijs een bijdrage leveren aan de bevordering van het leesplezier en het verbeteren van lees- en mediavaardigheden van leerlingen.

Als je vragen hebt of meer informatie wil, stuur dan een e-mail. 

Producten – VO

'BiebEscape' en 'Krant maken'. Zomaar twee van de projecten uit het speciale aanbod voor Voortgezet Onderwijs.

In de catalogus kun je kiezen uit een divers aanbod dat leesplezier verhoogt en de mediavaardigheden van leerlingen verbetert. De Bibliotheek denkt graag mee over mogelijke samenwerkingsverbanden.

Let op: we werken aan een nieuwe webshop die eind mei zal openen. Producten voor het schooljaar 2020-2021 kun je daarom niet bestellen via onze catalogus. Producten voor het huidige schooljaar nog wel.

Tips van de Boekengasten

Gekmakend spannend, subtiel romantisch, volstrekt idioot. Er is een enorme diversiteit aan boeken. De Boekengasten maken je wegwijs.