Voor het voortgezet onderwijs

7% van de jongeren die het voortgezet onderwijs verlaat, is laaggeletterd. Er is een duidelijke relatie tussen boeken lezen en het terugdringen van taalachterstanden. Toch grijpen steeds minder jongeren uit zichzelf naar een boek. Onderwijs en Bibliotheek hebben een gemeenschappelijk doel: jongeren helpen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, evenwichtige burgers.

Mediawijs zijn en goed kunnen lezen zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde schoolcarrière. De Bibliotheek Midden-Brabant wil in samenwerking met het onderwijs een bijdrage leveren aan de bevordering van het leesplezier en het verbeteren van lees- en mediavaardigheden van leerlingen.

Als je vragen hebt of meer informatie wil, stuur dan een e-mail. 

Tips van de Boekengasten

Gekmakend spannend, subtiel romantisch, volstrekt idioot. Er is een enorme diversiteit aan boeken. De Boekengasten maken je wegwijs.  

Scholierenpas

Er valt een hoop te ontdekken met een scholierenpas. Van gratis oefenen voor je rijbewijs tot handige bronnen raadplegen voor een werkstuk of scriptie. 

Producten – VO

'BiebEscape' of 'Leuker lezen voor de lijst'. Een activiteit op de eigen locatie of een bibliotheekbezoek. Kies uit een divers aanbod voor het voortgezet onderwijs dat leesplezier verhoogt en de digitale geletterdheid van leerlingen verbetert.

Online onderbouw Boekproeverij

Laat onderbouwleerlingen op inspirerende wijze proeven van de leukste boeken in een video van onze leesconsulenten. Als de leerlingen de smaak te pakken hebben kunnen ze direct gaan lezen. De ‘geproefde boeken’ blijven namelijk 8 weken op school.