LocHal

Verhuizing naar de LocHal

Eind 2018 is het zover. Dan verhuizen de Bibliotheek Tilburg Centrum en de Kennismakerij naar de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. We gaan er samenwonen met Kunstloc en Seats2meet

Vanaf 2 januari 2019 is iedereen welkom om onze nieuwe locatie te komen bewonderen. En noteer alvast in je agenda: De Grote Opening van de LocHal van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2019, een weekend boordevol activiteiten voor iedereen.

Materialen lenen in de verhuisperiode

Voor het lenen van materialen kun je tijdens de verhuisperiode van 2 december 2018 t/m 1 januari 2019 terecht in één van onze andere 14 vestigingen, zoals de Bibliotheek Heyhoef, de Bibliotheek 't Sant of de Bibliotheek Wagnerplein. Uit de collecties van deze vestigingen kun je met je Bibliotheek Midden-Brabant-bibliotheekpas gewoon materialen lenen, reserveren en terugbrengen. Reserveren uit de collectie van de Bibliotheek Tilburg Centrum kan pas weer vanaf 2 januari 2019, als de Bibliotheek LocHal open is.

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief waarin we je informeren over de voortgang van de verhuizing naar de LocHal. Wil jij deze nieuwsbrief ook ontvangen en op de hoogte blijven? 

Een industriële werkplaats

In de LocHal werd vanaf 1932 door generaties Tilburgers aan locomotieven gesleuteld. De hal was onderdeel van de NS werkplaats. Locomotieven werden met de rolwagen overdwars binnengereden vanuit de oostzijde van de hal en vervolgens in het midden van de hal geplaatst ter reparatie. Diverse putten stelden de monteurs in staat de onderstellen te bereiken. In 2015 werd het pand aangewezen als gemeentelijk monument.

Benieuwd naar hoe het er vroeger aan toe ging op de NS werkplaats? 

Een nieuwe Bibliotheek

De LocHal belooft een fijne plek te worden voor iedereen. Waar je de mooiste boeken ontdekt, waar je je kunt ontspannen, in je eigen tempo kunt leren of werken en andere mensen ontmoet.

De medewerkers van de Bibliotheek maken je er wegwijs in het verrassend uitgebreide media- en activiteitenaanbod. Centraal staan maatschappelijke thema’s die lokaal spelen. Complexe vraagstukken worden bespreekbaar en behapbaar. Talenten krijgen er een podium om hun kennis of kunsten te delen en verder te ontplooien. Maar ook mensen die moeite hebben om mee te komen in de samenleving, omdat zij bijvoorbeeld onvoldoende taal- of digitaal vaardig zijn, kunnen er terecht.

De Bibliotheek helpt iedereen graag verder in zijn ontwikkeling. Zo wordt de Bibliotheek in de LocHal een plek waar kennis en verhalen ontstaan en volop gedeeld worden. Een plek waar je geïnspireerd wordt om jouw wereld en die van een ander te vergroten, op welke manier dan ook. Je komt er altijd rijker vandaan.

De LocHal van...

De LocHal langs de lat

Hoe ver is het eigenlijk?