Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 107)

 • Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

  10 april 2018

  Na tien weken lang boeken ‘scoren’ in de klas, klonk vandaag Het Fluitsignaal. Zo’n 1.500 leerlingen uit de regio Tilburg waren te gast op het terrein bij Willem II voor een sportieve afsluiting van 'Scoor een Boek!', ons leesproject in samenwerking met Willem II Betrokken. Burgemeester Weterings maakte de eindscore bekend: samen lazen alle deelnemende leerlingen maar liefst 7.352 boeken. Zou je die boeken allemaal op een rij zetten, dan kun je er de volledige zijlijn van het Willem II-veld (105...

  Bekijk details van Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

 • Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

  28 maart 2018

  Tijdens de Media Ukkie Dagen is er ook bij de Bibliotheek Midden-Brabant aandacht voor het mediagebruik van de allerkleinsten. We geven tips en adviezen, zodat dat jij op een veilige manier met je kind kan genieten van verschillende media. Want media zijn bovenal leuk.

  Bekijk details van Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

 • Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

  28 maart 2018

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum.

  Bekijk details van Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

 • Hulphond helpt kinderen lezen

  20 maart 2018

  Samen met Hulphond Nederland heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een methode ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen.

  Bekijk details van Hulphond helpt kinderen lezen

 • Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

  6 maart 2018

  Een bijsluiter lezen. De weg vinden in stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

  Bekijk details van Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

 • Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

  5 maart 2018

  De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in het Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

  Bekijk details van Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

 • Vloggen met je oma!

  21 februari 2018

  25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Vloggen met je oma!

 • Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

  21 februari 2018

  Met een mix van oude architectuur en een eigentijds interieur, is Ons Koningsoord een plek vol verhalen. Gids Jack van der Sanden van Heemkundekring De Kleine Meijerij, kent de voormalige abdij als geen ander. Een keer per maand op woensdagochtend geeft hij gratis rondleidingen in Ons Koningsoord en deelt al zijn verhalen over de verschillende ruimtes in het klooster en de geschiedenis hiervan.

  Bekijk details van Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

 • Ontdek de cultuur van... Nederland

  20 februari 2018

  In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

  Bekijk details van Ontdek de cultuur van... Nederland

 • Natuur en Duurzaamheid

  19 februari 2018

  Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

  Bekijk details van Natuur en Duurzaamheid