• Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

5 maart 2018

De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in het Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Bekijk details van Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

• Vloggen met je oma!

21 februari 2018

25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

Bekijk details van Vloggen met je oma!

• Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

21 februari 2018

Met een mix van oude architectuur en een eigentijds interieur, is Ons Koningsoord een plek vol verhalen. Gids Jack van der Sanden van Heemkundekring De Kleine Meijerij, kent de voormalige abdij als geen ander. Een keer per maand op woensdagochtend geeft hij gratis rondleidingen in Ons Koningsoord en deelt al zijn verhalen over de verschillende ruimtes in het klooster en de geschiedenis hiervan.

Bekijk details van Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

• Ontdek de cultuur van... Nederland

20 februari 2018

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

Bekijk details van Ontdek de cultuur van... Nederland

• Natuur en Duurzaamheid

19 februari 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

Bekijk details van Natuur en Duurzaamheid

• Scoor een Boek! trapt af in Brabant

6 februari 2018

Maandag 5 februari vond op basisschool De Triangel in Tilburg de aftrap plaats van de eerste Brabantse editie van Scoor een Boek! Bijna 1.500 leerlingen van twintig basisscholen uit de regio gaan de komende tien weken deelnemen aan dit leesproject. Scoor een Boek! is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, Willem II en Willem II Betrokken.

Bekijk details van Scoor een Boek! trapt af in Brabant

• Voor elke vraag een inloopspreekuur

31 mei 2017

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis advies kunt krijgen op het gebied van budgetteren, financiën, juridische kwesties, loopbaanplanning, logopedie, lezen en schrijven, computervaardigheden en het gebruik van e-books? Voor bijna elke vraag is er in één van onze vestigingen wel een gratis inloopspreekuur! Om je de weg te wijzen maakten we een overzicht van alle inloopspreekuren in de maand juni.

Bekijk details van Voor elke vraag een inloopspreekuur

• Start renovatie LocHal

24 mei 2017

Naar goed gebruik uit het oosten van het land, waar de aannemer vandaan komt, is vrijdag 19 mei de renovatie van de LocHal met een carbidschot ingeluid. In de LocHal wordt gebouwd aan de Bibliotheek Nieuwe Stijl. De afgelopen weken werd al een deel van de bijgebouwen gesloopt. Het komende jaar wordt het hoofdgebouw van de voormalige werkplaats ontmanteld en gerenoveerd. In het najaar van 2018 openen de deuren voor het publiek.

Bekijk details van Start renovatie LocHal

• Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

18 mei 2017

Een herkenbare plek met informatie en verhalen over het thema dementie: dat is de Dementheek. Sinds februari vind je zo’n Dementheek in de Bibliotheek Goirle, op dinsdag 23 mei wordt er ook een geopend in de Bibliotheek Hilvarenbeek door wethouder Bernd Roks samen met een mantelzorger.

Bekijk details van Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

• Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’

12 mei 2017

Wie op woensdag 17 of zaterdag 20 mei de Bibliotheek Tilburg Centrum bezoekt, loopt het risico middenin een bubble te belanden. In het kader van de 'Week van ons Water' maakt een professionele crew die middagen in de bibliotheek opnames voor de waterrap-videoclip Spraakwater. Ook jij kunt meerappen!

Bekijk details van Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’