• De LocHal van... Jan Wouters

24 december 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Jan Wouters, oud NS-medewerker.

Bekijk details van De LocHal van... Jan Wouters

• LocHal langs de lat - Hoeveel mensen passen er op de trappen?

19 december 2018

Een van de blikvangers van de LocHal is het prachtige trappenlandschap dat ook gebruikt kan worden als werkplek of als tribune. Ingrid van der Heijden, architect van de LocHal, vertelt in een nieuwe editie van ‘LocHal langs de lat’ waarom ze dit trappenlandschap hebben ontworpen én hoeveel mensen erop passen.

Bekijk details van LocHal langs de lat - Hoeveel mensen passen er op de trappen?

• Oproep: Leesplankjes voor Tijdlab

13 december 2018

Aap, noot, mies toen, boom, roos, vis later en Ik, kim, sim nu. Het is te danken aan de Tilburgse frater Caesarius Mommers dat meer dan tien miljoen kinderen leerden lezen met de methoden van Uitgeverij Zwijsen. Voor het leesonderwijs werden in eerste instantie leesplanken en leesborden gebruikt. Deze waren bedoeld als didactische instrumenten, maar vanaf ca. 1980 werden leesplanken steeds meer een uitdrukking van identiteit en dialect.

Bekijk details van Oproep: Leesplankjes voor Tijdlab

• Aangepaste openingstijden

11 december 2018

December is een maand vol drukte, gezelligheid en feestdagen. Daarom zijn er deze maand in al onze vestigingen afwijkende openingstijden. Wil je een boek lenen, studeren of ben je op zoek naar een werkplek? Check dan jouw dichtstbijzijnde vestiging voor de juiste openingstijden.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden

• De LocHal van… Ton Wilthagen

10 december 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt & co-leader van het Impact-programma van Tilburg University.

Bekijk details van De LocHal van… Ton Wilthagen

• LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

6 december 2018

Bij een nieuw gebouw moet je aan veel dingen denken, waaronder aan stopcontacten! De vele werkplekken in de Lochal moeten namelijk van stroom voorzien worden, zodat iedereen zijn laptop/tablet of telefoon kan opladen. In deze nieuwe editie van LocHal langs de Lat vertelt Joost Blinker van aannemer Binx Smartility hoeveel stopcontacten er in de LocHal gaan. We kunnen alvast verklappen dat het er veel zijn! Bekijk het filmpje hier.

Bekijk details van LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

• Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

29 november 2018

Woef! Kwispellezen is genomineerd als woord van het jaar door de Dikke van Dale. Dat vinden we uiteraard ontzettend leuk, dus we willen je vragen om op Kwispellezen te stemmen.

Bekijk details van Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

• Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute

29 november 2018

Wij zijn op zoek naar jou! Weet jij een leuke naam voor de nieuwe route door de Spoorzone van Tilburg? 🚂 Omdat de Bibliotheek Tilburg Centrum gaat verhuizen naar de LocHal, hebben we samen met Kunstloc een Spoorzoneroute ontwikkeld. Tijdens de opening van de LocHal zullen we deze route lanceren in de route app: Brabant Vertelt!

Bekijk details van Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute

• Gratis online cursussen stoppen ermee

28 november 2018

De gratis online cursussen die de Bibliotheek aanbiedt aan haar leden gaan helaas stoppen vanaf 1 januari. Dit betekent dat je vanaf 1 januari geen nieuwe online cursus kan starten. De reguliere cursussen van de Bibliotheek Midden-Brabant blijven uiteraard wel gewoon bestaan.

Bekijk details van Gratis online cursussen stoppen ermee

• LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?

26 november 2018

Als je aan de LocHal denkt, dan denk je waarschijnlijk aan veel staal en glas. Maar wist je dat er ook ontzettend veel groen in het gebouw komt? Peter Engering van DonkerGroen vertelt in deze aflevering van LocHal Langs de Lat hoe groot de bakken zijn waarin het groen een plek krijgt. De plantenbakken worden op dit moment gemaakt van oude vloerdelen uit treinwagons. Binnenkort worden ze geïnstalleerd in de LocHal. Ze krijgen een plek middenin de hal op de stalen banen waarover de kraanwagens...

Bekijk details van LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?