Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 96)

 • Nieuw privacystatement

  28 mei 2018

  Je hebt vast wel meegekregen dat de huidige privacywetgeving vervangen wordt door de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG. Ook de Bibliotheek Midden-Brabant houdt zich aan de nieuwe regels en gaat heel zorgvuldig om met jouw data.

  Bekijk details van Nieuw privacystatement

 • Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

  26 april 2018

  Vanwege de verbouwing en verhuizing naar het nieuwe pand is de Bibliotheek Wagnerplein gesloten van donderdag 3 mei t/m dinsdag 8 mei. Op woensdag 9 mei is iedereen welkom tijdens een feestelijke opening.

  Bekijk details van Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

 • Bekijk details van Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

 • Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg

  19 april 2018

  Vooroordelen: we hebben ze allemaal. Misschien niet altijd even bewust, maar stiekem zijn ze wel aanwezig. Tijdens de zesde editie van Human Library op de campus van Tilburg University op 11 april is het tijd om af te rekenen met deze vooroordelen. Tijdens dit event leen je geen boeken, maar ‘bijzondere’ mensen met een verhaal. Iedere keer heb je als bezoeker een half uur de tijd om met zo’n persoon te praten en hierdoor inzicht te krijgen in de wereld van iemand die met een bepaald vooroordeel te...

  Bekijk details van Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg

 • Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

  10 april 2018

  Na tien weken lang boeken ‘scoren’ in de klas, klonk vandaag Het Fluitsignaal. Zo’n 1.500 leerlingen uit de regio Tilburg waren te gast op het terrein bij Willem II voor een sportieve afsluiting van 'Scoor een Boek!', ons leesproject in samenwerking met Willem II Betrokken. Burgemeester Weterings maakte de eindscore bekend: samen lazen alle deelnemende leerlingen maar liefst 7.352 boeken. Zou je die boeken allemaal op een rij zetten, dan kun je er de volledige zijlijn van het Willem II-veld (105...

  Bekijk details van Meer dan 7.000 jeugdboeken gelezen tijdens 'Scoor een Boek!'

 • Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

  28 maart 2018

  Tijdens de Media Ukkie Dagen is er ook bij de Bibliotheek Midden-Brabant aandacht voor het mediagebruik van de allerkleinsten. We geven tips en adviezen, zodat dat jij op een veilige manier met je kind kan genieten van verschillende media. Want media zijn bovenal leuk.

  Bekijk details van Vijf tips bij de mediaopvoeding van je kind

 • Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

  28 maart 2018

  De spannende wedstrijd in Factorium waarin elf kandidaten op dinsdagavond 20 maart streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Marije van Pamelen van het Theresialyceum.

  Bekijk details van Marije van Pamelen Junior Stadsdichter van Tilburg

 • Hulphond helpt kinderen lezen

  20 maart 2018

  Samen met Hulphond Nederland heeft de Bibliotheek Midden-Brabant een methode ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen.

  Bekijk details van Hulphond helpt kinderen lezen

 • Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

  6 maart 2018

  Een bijsluiter lezen. De weg vinden in stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

  Bekijk details van Taalhuizen: wanneer taal een probleem is

 • Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend

  5 maart 2018

  De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee. De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op 20 maart, 19:30-22:00 uur, in het Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

  Bekijk details van Nominaties Junior Stadsdichter 2018 bekend