Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 107)

 • Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

  17 mei 2019

  De LocHal in de Tilburgse Spoorzone is winnaar van de Publieksprijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) jaarlijks uitreikt voor het gebouw met ‘de meeste maatschappelijke meerwaarde’. De afgelopen weken kon gestemd worden op negen gebouwen in Nederland die door de jury van BNA waren genomineerd. De LocHal kreeg bijna de helft van de tienduizend stemmen - héél veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

  Bekijk details van Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

 • Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!

  6 mei 2019

  De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. We verbreden en vernieuwen onze rol en onderzoeken hoe we in de samenleving zoveel mogelijk van meerwaarde kunnen zijn. We zijn momenteel ons beleid voor de komende jaren aan het uitstippelen en zijn benieuwd naar jouw mening.

  Bekijk details van Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!

 • Samen ‘scoren’ 54 basisschoolklassen uit Tilburg, Goirle, Oisterwijk en Hilvarenbeek 5.844 boeken

  24 april 2019

  Aangemoedigd door profvoetballer Pol Llonch lazen 54 bassischoolklassen binnen 10 weken samen meer dan 5.800 boeken. Dat maakte Van Stappershoef, burgemeester van de gemeente Goirle, dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject Scoor een boek! in het stadion van Willem II. Het project is opgezet door de Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II Betrokken, waar zij de bassischoolleerlingen van de gemeente Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Goirle uitdaagde om met hun klas...

  Bekijk details van Samen ‘scoren’ 54 basisschoolklassen uit Tilburg, Goirle, Oisterwijk en Hilvarenbeek 5.844 boeken

 • Leerlingen uit De Langstraat ‘scoren’ samen meer dan 5.000 boeken

  9 april 2019

  Aangemoedigd door profvoetballer Juriën Gaari lazen 800 kinderen uit De Langstraat de afgelopen tien weken samen maar liefst 5.107 boeken. Dat maakte de Waalwijkse burgemeester Kleijngeld dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject 'Scoor een Boek!' in het stadion van RKC Waalwijk. Het project, opgezet door de Bibliotheek Heusden, de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Samen RKC, daagde basisschoolleerlingen uit om met hun klas zoveel mogelijk mooie boeken te ‘scoren’....

  Bekijk details van Leerlingen uit De Langstraat ‘scoren’ samen meer dan 5.000 boeken

 • Ruben de Bruijn illustrator van nuuw Tilburgs leesplèngske

  4 april 2019

  De Tilburgse illustrator Ruben de Bruijn gaat de illustraties voor het nieuwe Tilburgse leesplankje maken. Uit vijf genomineerden viel de keuze op De Bruijn vanwege zijn bijzondere stijl, die het mogelijk maakt een opvallend nieuw leesplankje te maken dat goed aansluit bij de huidige identiteit van Tilburg.

  Bekijk details van Ruben de Bruijn illustrator van nuuw Tilburgs leesplèngske

 • Stem op de LocHal als Beste Gebouw van het Jaar

  3 april 2019

  Dat de LocHal een geweldig gebouw is, wisten we natuurlijk allang: duizenden bezoekers, lovende pers en heel veel enthousiaste geluiden. Maar nu zijn we dan ook daadwerkelijk genomineerd als "Gebouw van het Jaar"! Deze architectuurprijs willen we natuurlijk dolgraag in de wacht slepen, dus vergeet vooral niet om te stemmen:

  Bekijk details van Stem op de LocHal als Beste Gebouw van het Jaar

 • Bekendmaking illustrator nuuw Tilburgs leesplèngske

  27 maart 2019

  In het TijdLab van de LocHal wordt op 30 maart 2019 bekend gemaakt welke illustrator de tekeningen voor het nieuw Tilburgs leesplankje gaat maken. Vijf illustratoren hebben eerder voorstellen gepresenteerd voor dat nuuwe Tilburgs leesplèngske.

  Bekijk details van Bekendmaking illustrator nuuw Tilburgs leesplèngske

 • LOCK ME UP! In de LocHal

  21 maart 2019

  Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van deze meisjes en de vervolging van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel om meer meisjes te bevrijden. Zo ook in de LocHal in Tilburg. De actie vindt plaats in de Week tegen Kinderprostitutie van 13 tot en met 19 mei....

  Bekijk details van LOCK ME UP! In de LocHal

 • Opnames BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast!

  14 maart 2019

  Wegens het verschrikkelijke nieuws uit Utrecht zijn de opnames van BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast.

  Bekijk details van Opnames BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast!

 • Vijf illustratoren in de race om nuuw Tilburgs leesplèngske te maken

  12 maart 2019

  In het TijdLab van de LocHal wordt gewerkt aan een nieuw Tilburgs leesplankje. Vijf illustratoren hebben voorstellen ingediend voor dat nuuwe Tilburgs leesplèngske. Zij presenteren op zaterdag 16 maart hun ideeën voor het leesplankje.

  Bekijk details van Vijf illustratoren in de race om nuuw Tilburgs leesplèngske te maken