Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 107)

 • Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

  28 februari 2019

  Op 13 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Tien schoolwinnaars strijden in de Bibliotheek LocHal om een plaats in de Provinciale finale én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

  Bekijk details van Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

 • De Aftrap: Scoor een Boek! van start

  13 februari 2019

  85 klassen van verschillende basisscholen uit de regio Tilburg en Waalwijk nemen de komende tien weken deel aan het unieke leesproject Scoor een Boek! In die weken gaan profvoetballers van RKC Waalwijk en Willem II leerlingen aanmoedigen om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Afgelopen twee weken is Scoor een Boek op alle basisscholen van start gegaan met De Aftrap.

  Bekijk details van De Aftrap: Scoor een Boek! van start

 • Enorme donatie voor project Kwispellezen

  8 februari 2019

  Stichting Hulphond Nederland heeft een donatie van maar liefst 428.227 euro van de VriendenLoterij ontvangen voor het project Kwispellezen. Dit project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Hulphond Nederland. Kwispellezen is een succesvolle methode voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het voorlezen aan een hond bezorgt de kinderen een succeservaring. De individuele voorleessessies vergroten hun zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook...

  Bekijk details van Enorme donatie voor project Kwispellezen

 • Jaozeetie Bingo in de LocHal!

  8 februari 2019

  Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. De Jaozeetie is een rariteitenkabinet dat met zo’n 50 verhalen met een typisch Tilburgse twist te zien is op het Stadsbalkon in de LocHal. Wist je trouwens dat Tilburg de grootste bingostad ven Nederland is? Daarom wordt op 15 februari de Jaozeetie Bingo georganiseerd! Een bingo met een Jaozeetie-draai.

  Bekijk details van Jaozeetie Bingo in de LocHal!

 • De LocHal van... Joris van Midde

  21 januari 2019

  De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Joris van Midde, oprichter en artistiek leider bij De Kwekerij theaterproducties.

  Bekijk details van De LocHal van... Joris van Midde

 • De LocHal van... Marc Meeuwis

  7 januari 2019

  De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Marc Meeuwis, directeur Citymarketing Tilburg.

  Bekijk details van De LocHal van... Marc Meeuwis

 • Ans van Gorp: al 55 jaar trouwe bezoeker van de Bibliotheek

  4 januari 2019

  Voor veel Bibliotheekmedewerkers is Ans van Gorp (83) een bekend gezicht. Ze komt namelijk al 55 jaar trouw naar de Bibliotheek. Ze kent de bieb nog als plank in de Willem-II-straat en nu staat ze met verbazing de nieuwe Bibliotheek in de LocHal te bekijken. “Ik ben overdonderd, maar ik heb vast zo te pakken hoe de nieuwe Bibliotheek in elkaar zit.”

  Bekijk details van Ans van Gorp: al 55 jaar trouwe bezoeker van de Bibliotheek

 • Bloc: de bieb werkt

  4 januari 2019

  Deze blog schrijf ik nadat ik vandaag een dagje in de nieuwe bieb in de Tilburgse LocHal heb gewerkt om, inderdaad, te ervaren hoe de bieb ‘werkt’. De hele dag waren de terecht trotse ooh’s en aah’s te horen, en die zullen blijven aanhouden. Maar een gebouw komt pas echt tot leven als mensen het daadwerkelijk gaan gebruiken. En dat gebeurde. Door: Ton Wilthagen.

  Bekijk details van Bloc: de bieb werkt

 • Dagelijkse rondleidingen door de LocHal

  4 januari 2019

  "De LocHal is gebouwd voor industrieel gebruik,” zegt oud NS-medewerker Hans Clijsen. Dertig jaar lang werkte hij zelf in de LocHal. Sinds 2 januari is de Bibliotheek LocHal open voor publiek. Maar wat gaat hier nu eigenlijk precies gebeuren? Om dat goed uit te leggen geven we gratis rondleidingen in de LocHal: drie keer per dag, zeven dagen per week.

  Bekijk details van Dagelijkse rondleidingen door de LocHal

 • Activiteiten tijdens de openingsweek in de LocHal

  27 december 2018

  Nog maar een paar nachtjes slapen en dan opent de De Bibliotheek LocHal op 2 januari haar deuren. Dat laten we natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij gaan! Daarom zijn er tijdens de openingsweek allerlei gezellige activiteiten en organiseren we een groot openingsfestival van 25 t/m 27 januari.

  Bekijk details van Activiteiten tijdens de openingsweek in de LocHal