• Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

8 oktober 2018

De populariteit van de Bibliotheek groeit, zo blijkt uit het Boekensector Merkenonderzoek. In dit onderzoek worden naamsbekendheid en imago in kaart gebracht van organisaties uit de Nederlandse boekensector. Dit jaar stond de Bibliotheek voor het eerst in de top 10 van sterkste merken, met alleen de organisatiemerken bol.com en Bruna boven zich. Een opvallende conclusie: de Bibliotheek heeft niet alleen het degelijkste imago van de boekensector, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende.

Bekijk details van Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

• De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

1 oktober 2018

Maandenlang zijn de wevers van het Textielmuseum al bezig om de prachtige gordijnen voor de LocHal te maken. Deze grootste textiele wanden van de wereld zijn ontworpen en ontwikkeld door Inside Outside en het Tilburgse Textiellab. Ze gaan een sfeervolle en flexibele afscheiding vormen tussen de diverse ruimtes. Er gaat niet alleen veel tijd in zitten, maar ook ontzettend veel garen. Daarom gingen we voor de eerste editie van LocHal langs de lat naar het Textiellab. Want hoeveel kilometer garen zou...

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

• Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

10 september 2018

Op zaterdag 8 september lanceerde de Bibliotheek Midden-Brabant in navolging van het Digilab in de Bibliotheek Tilburg Centrum het Mobiel Digilab. In het Digilab komen iedere middag kinderen, jongeren en ouderen met vragen over digitale middelen. Er wordt vrij geëxperimenteerd met bijvoorbeeld 3D-printen, zelf robots programmeren, virtual reality en greenscreen video maken. Nu is er ook een mobiele variant van het lab beschikbaar.

Bekijk details van Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

• Lancering Mobiel Digilab

4 september 2018

Het Digilab is de werkplaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum waar je kennis maakt met nieuwe media en nieuwe technolgie. Omdat wij vinden dat alle kinderen en jongeren in Midden-Brabant de kans moeten krijgen om hun digitale talenten te ontwikkelen, hebben we nu een Mobiel Digilab!

Bekijk details van Lancering Mobiel Digilab

• Eindresultaat 'Foto zoekt tekst 2018'

6 augustus 2018

Ook dit jaar gaven we de leden van onze Schrijfateliers weer een leuke opdracht mee in het kader van 'Foto zoekt tekst'. De Tilburgse fotograaf en beeldend kunstenaar Paul Bogaers leverde een aantal prachtige foto's aan en onze schrijvers de opdracht om er een tekst bij te verzinnen. Van gedicht tot verhaal: alles mocht. Uit onderstaande inzendingen worden drie winnaars gekozen die hun teksten voorlezen tijdens Boeken rondom het Paleis op 26 augustus. Hieronder het resultaat:

Bekijk details van Eindresultaat 'Foto zoekt tekst 2018'

• Oproep: dichters gezocht voor Kaapstad Tilburg

30 juli 2018

Ben jij iemand die met gemak de mooiste gedichten schrijft? Dan zijn we op zoek naar jou! Tijdens het kunstproject Kaapstad Tilburg verstoppen we in de Bibliotheek Tilburg Centrum Nota Benes: gele kartonnen plankjes waar gedichtjes op staan. Maar nu zijn we nog op zoek naar dichters die zo'n gedichtje willen schrijven!

Bekijk details van Oproep: dichters gezocht voor Kaapstad Tilburg

• Verveelde kids? Niet met deze 5 zomervakantie-activiteiten!

9 juli 2018

Wekenlang hebben ze ernaar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver: je kinderen hebben zomervakantie. Hartstikke leuk voor hen, maar als ouder is het soms lastig om ze bezig te houden en van verveelde kinderen wordt niemand blij. Daarom hebben we verschillende leuke dingen op een rijtje gezet waarmee je je kids kan vermaken.

Bekijk details van Verveelde kids? Niet met deze 5 zomervakantie-activiteiten!

• Leesclub Trossen Los: samen lezen, samen ontdekken

27 juni 2018

Lezen is leuk. Zelf de wereld ontdekken ook. Leesclub 'Trossen Los' koppelt het een aan het ander. Zes kinderen deden mee. "Er zijn wel tien boeken die ik nu wil lezen."

Bekijk details van Leesclub Trossen Los: samen lezen, samen ontdekken

• Tips bij het omgaan met een depressie

8 juni 2018

Een depressie is de meest voorkomende psychische aandoening. Tijdens een informatieavond bij de Bibliotheek Heyhoef gaven ervaringsdeskundigen tips over hoe je jezelf of een naaste bij depressie kunt helpen bij een depressie. Je partner, vriend of kind depressief? Lees voor tips dit blog van onze reporter Nathalie.

Bekijk details van Tips bij het omgaan met een depressie

• De symptomen van een depressie

5 juni 2018

Wat zijn de symptomen van een depressie? En ziet een depressie er bij iedereen hetzelfde uit? Tijdens een informatieavond bij de Bibliotheek Heyhoef in Tilburg gaven ervaringsdeskundigen antwoord op deze vragen. Je partner, kind of misschien ben je zelf depressief? In dit blog van onze reporter Nathalie lees je alles over hoe de symptomen er in het dagelijks leven uitzien.

Bekijk details van De symptomen van een depressie