• Het Grote Carnaval Overlevingspakket

13 februari 2017

Nog even en dan barst het Carnaval weer los. Speciaal voor iedereen die liever een boek leest of een film kijkt tijdens deze dagen, hebben onze collectioneurs een lijst met tips samengesteld. Soms met een kleine knipoog naar Carnaval maar er zitten ook titels tussen waarmee je het feestgedruis zeker weten buiten kunt sluiten. Dus of je het nou viert of niet; hier een leuke lijst speciaal voor Carnaval!

Bekijk details van Het Grote Carnaval Overlevingspakket

• De Chocoladefabriek

16 januari 2015

Henriëtte de Kok ging voor collegiale uitwisseling op bezoek bij Nan van Schendel, directeur van de Bibliotheek Gouda. Hoe ziet zij de Bibliotheek in de toekomst?

Bekijk details van De Chocoladefabriek

• Bibliotheek van de Toekomst is in de buurt

15 januari 2015

De Bibliotheek van de Toekomst is van iedereen en maken we samen. In 't Sant maken we de bibliotheek samen met de wijk.

Bekijk details van Bibliotheek van de Toekomst is in de buurt

• Raad Tilburg stemt in met verhuizing Bibliotheek Tilburg Centrum naar Spoorzone

16 december 2014

De Tilburgse gemeenteraad stemde 15 december in met de renovatie/restauratie van de Locomotiefhal in de Spoorzone en het hierin vestigen van de Bibliotheek van de Toekomst, kennispartners en de stadshal. Hiermee toont Tilburg de ambitie om een moderne leeromgeving voor alle Tilburgers te willen neerzetten, een werkplaats van kennis en verhalen.

Bekijk details van Raad Tilburg stemt in met verhuizing Bibliotheek Tilburg Centrum naar Spoorzone

• Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

18 november 2014

Op vrijdag 31 oktober bezocht Europees Parlementarier Marietje Schaake verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Een hiervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Bekijk details van Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

• Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

27 oktober 2014

Op vrijdag 31 oktober bezoekt, onder anderen, Europees Parlementariër Marietje Schaake verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Eén ervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Bekijk details van Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

• Bondgenootschappen

23 oktober 2014

Op bezoek bij Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard voor collegiale uitwisseling. Zij schetst concrete beelden van de route waarlangs de transitie van de Bibliotheek naar de Toekomst zal plaatsvinden.

Bekijk details van Bondgenootschappen

• Studenten van FHK ArtCoDe maken documentaire over vluchtelingen

23 oktober 2014

In het kader van ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ produceerden studenten van de opleiding Art, Communications & Design (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant, het Wereldpodium en het Stadsmuseum een documentaire.

Bekijk details van Studenten van FHK ArtCoDe maken documentaire over vluchtelingen

• Een schets van de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone

13 oktober 2014

Hoe de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone eruit kan zien? Een schets: In de Bibliotheek van de Toekomst worden bezoekers op allerlei manieren verrast met informatie die voor hen relevant is. Mediacoaches zijn aanwezig om bezoekers mediawijzer en informatievaardiger te maken. Leesconsulenten ondersteunen bezoekers, jong en oud, die moeite hebben met taal of lezen of bezoekers die graag advies op maat willen en op zoek zijn naar inspiratie.

Bekijk details van Een schets van de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone

• Een kijkje in de keuken bij de Bibliotheek Arnhem

30 september 2014

Al enige tijd organiseren we excursies in het kader van de Bibliotheek van de Toekomst. Samen met potentiële samenwerkingspartners, de gemeente en vertegenwoordigers van de Bibliotheek Midden-Brabant bezoeken we interessante bouw- en samenwerkingsprojecten om creatieve ideeën op te doen, inspirerende plaatsen te bezoeken en te bouwen aan relaties.

Bekijk details van Een kijkje in de keuken bij de Bibliotheek Arnhem