• Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

18 november 2014

Op vrijdag 31 oktober bezocht Europees Parlementarier Marietje Schaake verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Een hiervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Bekijk details van Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

• Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

27 oktober 2014

Op vrijdag 31 oktober bezoekt, onder anderen, Europees Parlementariër Marietje Schaake verschillende Nederlandse bibliotheekinitiatieven. Eén ervan is de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Tilburgse Spoorzone. De Kennismakerij is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Bekijk details van Delegatie Europees Parlement bezoekt Kennismakerij

• Bondgenootschappen

23 oktober 2014

Op bezoek bij Erna Winters, directeur Bibliotheek Kennemerwaard voor collegiale uitwisseling. Zij schetst concrete beelden van de route waarlangs de transitie van de Bibliotheek naar de Toekomst zal plaatsvinden.

Bekijk details van Bondgenootschappen

• Studenten van FHK ArtCoDe maken documentaire over vluchtelingen

23 oktober 2014

In het kader van ‘Grenzeloos Tilburg 1914-1918’ produceerden studenten van de opleiding Art, Communications & Design (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant, het Wereldpodium en het Stadsmuseum een documentaire.

Bekijk details van Studenten van FHK ArtCoDe maken documentaire over vluchtelingen

• Een schets van de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone

13 oktober 2014

Hoe de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone eruit kan zien? Een schets: In de Bibliotheek van de Toekomst worden bezoekers op allerlei manieren verrast met informatie die voor hen relevant is. Mediacoaches zijn aanwezig om bezoekers mediawijzer en informatievaardiger te maken. Leesconsulenten ondersteunen bezoekers, jong en oud, die moeite hebben met taal of lezen of bezoekers die graag advies op maat willen en op zoek zijn naar inspiratie.

Bekijk details van Een schets van de Bibliotheek van de Toekomst in de Tilburgse Spoorzone

• Een kijkje in de keuken bij de Bibliotheek Arnhem

30 september 2014

Al enige tijd organiseren we excursies in het kader van de Bibliotheek van de Toekomst. Samen met potentiële samenwerkingspartners, de gemeente en vertegenwoordigers van de Bibliotheek Midden-Brabant bezoeken we interessante bouw- en samenwerkingsprojecten om creatieve ideeën op te doen, inspirerende plaatsen te bezoeken en te bouwen aan relaties.

Bekijk details van Een kijkje in de keuken bij de Bibliotheek Arnhem

• Winnend ontwerp tijdelijke bibliotheek in de Spoorzone

7 augustus 2014

Tien studenten van de Fontys Academie voor Architectuur en Stedenbouw maakten in opdracht van de gemeente en de Bibliotheek Midden-Brabant een ontwerp van de tijdelijke bibliotheek in de Spoorzone. Uit de kandidaten is een winnares gekozen: Suzy Chong.

Bekijk details van Winnend ontwerp tijdelijke bibliotheek in de Spoorzone

• Grenzeloos Tilburg en de Bibliotheek van de Toekomst

25 juli 2014

Als er gevraagd wordt, ‘wat is dat nu eigenlijk de Bibliotheek van de Toekomst?’, dan is men meer geïnteresseerd in beelden en minder in concepten.

Bekijk details van Grenzeloos Tilburg en de Bibliotheek van de Toekomst

• De bibliotheek van de toekomst legt verbindingen

3 juli 2014

De bibliotheek van de toekomst wordt op vele plaatsen in het land vormgegeven. Of het nu DOK Delft is, waar innovatie al jaren hoog in het vaandel staat, of de OBA in Amsterdam die met haar prachtige gebouw van Jo Coenen een enorme aantrekkingskracht heeft op zowel de gewone Amsterdammer als studenten en toeristen.

Bekijk details van De bibliotheek van de toekomst legt verbindingen

• Festivalbibliotheek op Festival Mundial

3 juli 2014

Op 27, 28 & 29 juni vond Festival Mundial plaats in de Tilburgse Spoorzone. Een mooie gelegenheid voor de Bibliotheek Midden-Brabant om zich op deze locatie te presenteren. De bibliotheek was aanwezig met haar kennis over verhalen als de Culturele Apotheek in de LOC-loods. Bezoekers waren welkom om tijdens het festival naar het inloopspreekuur te komen om hun hart uit te storten.

Bekijk details van Festivalbibliotheek op Festival Mundial