Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 107)

 • Eindresultaat 'Foto zoekt tekst 2018'

  6 augustus 2018

  Ook dit jaar gaven we de leden van onze Schrijfateliers weer een leuke opdracht mee in het kader van 'Foto zoekt tekst'. De Tilburgse fotograaf en beeldend kunstenaar Paul Bogaers leverde een aantal prachtige foto's aan en onze schrijvers de opdracht om er een tekst bij te verzinnen. Van gedicht tot verhaal: alles mocht. Uit onderstaande inzendingen worden drie winnaars gekozen die hun teksten voorlezen tijdens Boeken rondom het Paleis op 26 augustus. Hieronder het resultaat:

  Bekijk details van Eindresultaat 'Foto zoekt tekst 2018'

 • Oproep: dichters gezocht voor Kaapstad Tilburg

  30 juli 2018

  Ben jij iemand die met gemak de mooiste gedichten schrijft? Dan zijn we op zoek naar jou! Tijdens het kunstproject Kaapstad Tilburg verstoppen we in de Bibliotheek Tilburg Centrum Nota Benes: gele kartonnen plankjes waar gedichtjes op staan. Maar nu zijn we nog op zoek naar dichters die zo'n gedichtje willen schrijven!

  Bekijk details van Oproep: dichters gezocht voor Kaapstad Tilburg

 • Verveelde kids? Niet met deze 5 zomervakantie-activiteiten!

  9 juli 2018

  Wekenlang hebben ze ernaar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver: je kinderen hebben zomervakantie. Hartstikke leuk voor hen, maar als ouder is het soms lastig om ze bezig te houden en van verveelde kinderen wordt niemand blij. Daarom hebben we verschillende leuke dingen op een rijtje gezet waarmee je je kids kan vermaken.

  Bekijk details van Verveelde kids? Niet met deze 5 zomervakantie-activiteiten!

 • Leesclub Trossen Los: samen lezen, samen ontdekken

  27 juni 2018

  Lezen is leuk. Zelf de wereld ontdekken ook. Leesclub 'Trossen Los' koppelt het een aan het ander. Zes kinderen deden mee. "Er zijn wel tien boeken die ik nu wil lezen."

  Bekijk details van Leesclub Trossen Los: samen lezen, samen ontdekken

 • Tips bij het omgaan met een depressie

  8 juni 2018

  Een depressie is de meest voorkomende psychische aandoening. Tijdens een informatieavond bij de Bibliotheek Heyhoef gaven ervaringsdeskundigen tips over hoe je jezelf of een naaste bij depressie kunt helpen bij een depressie. Je partner, vriend of kind depressief? Lees voor tips dit blog van onze reporter Nathalie.

  Bekijk details van Tips bij het omgaan met een depressie

 • De symptomen van een depressie

  5 juni 2018

  Wat zijn de symptomen van een depressie? En ziet een depressie er bij iedereen hetzelfde uit? Tijdens een informatieavond bij de Bibliotheek Heyhoef in Tilburg gaven ervaringsdeskundigen antwoord op deze vragen. Je partner, kind of misschien ben je zelf depressief? In dit blog van onze reporter Nathalie lees je alles over hoe de symptomen er in het dagelijks leven uitzien.

  Bekijk details van De symptomen van een depressie

 • Nieuw privacystatement

  28 mei 2018

  Je hebt vast wel meegekregen dat de huidige privacywetgeving vervangen wordt door de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG. Ook de Bibliotheek Midden-Brabant houdt zich aan de nieuwe regels en gaat heel zorgvuldig om met jouw data.

  Bekijk details van Nieuw privacystatement

 • Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

  26 april 2018

  Vanwege de verbouwing en verhuizing naar het nieuwe pand is de Bibliotheek Wagnerplein gesloten van donderdag 3 mei t/m dinsdag 8 mei. Op woensdag 9 mei is iedereen welkom tijdens een feestelijke opening.

  Bekijk details van Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

 • Bekijk details van Bibliotheek Wagnerplein i.v.m. verhuizing tijdelijk gesloten

 • Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg

  19 april 2018

  Vooroordelen: we hebben ze allemaal. Misschien niet altijd even bewust, maar stiekem zijn ze wel aanwezig. Tijdens de zesde editie van Human Library op de campus van Tilburg University op 11 april is het tijd om af te rekenen met deze vooroordelen. Tijdens dit event leen je geen boeken, maar ‘bijzondere’ mensen met een verhaal. Iedere keer heb je als bezoeker een half uur de tijd om met zo’n persoon te praten en hierdoor inzicht te krijgen in de wereld van iemand die met een bepaald vooroordeel te...

  Bekijk details van Vijf dingen die ik heb geleerd van… Human Library Tilburg