• De LocHal van... Marjo Spee

26 november 2018

Zes LocHal-fans namen we mee naar de bouwplaats en vroegen we hun droombeeld te delen. Marjo Spee, directeur Fontys Hogeschool Journalistiek: “De LocHal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan of te gaan studeren. Een plek waar kennis wordt ontwikkeld, maar vooral ook gedeeld.”

Bekijk details van De LocHal van... Marjo Spee

• Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

22 november 2018

Op zaterdag 1 december sluit de Bibliotheek Tilburg Centrum op het Koningsplein na 26 jaar haar deuren. Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

Bekijk details van Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

• Verhoging tarieven per 1 januari 2019

22 november 2018

De afgelopen jaren hebben wij niet of nauwelijks onze tarieven hoeven te verhogen. Het komend jaar gaat het BTW-tarief omhoog. Mede hierdoor wijzigt er per 1 januari 2019 een aantal van onze tarieven.

Bekijk details van Verhoging tarieven per 1 januari 2019

• De LocHal van... Wim Bens

12 november 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we zes mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het eerste droombeeld is van Wim Bens, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken.

Bekijk details van De LocHal van... Wim Bens

• LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

29 oktober 2018

We hebben al regelmatig foto’s en filmpjes laten zien van de binnenkant van de LocHal, maar nog niet van de bovenkant van de LocHal. Wist je namelijk dat het dak helemaal vol ligt met zonnepanelen? Arief Setoe van EigenEnergie vertelt in onderstaand filmpje hoeveel energie daar precies mee opgewerkt wordt.

Bekijk details van LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

• De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

15 oktober 2018

Er zat natuurlijk al enorm veel staal in de LocHal, maar er is door de verbouwing nog flink wat bijgekomen. Voor de tweede editie van 'LocHal langs de lat' vroegen we daarom aan Jeroen Romme, de hoofduitvoerder van Binx Smartility, hoeveel staal er nou precies in het gebouw gaat. Kijk het filmpje om het antwoord te horen!

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

• Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

8 oktober 2018

De populariteit van de Bibliotheek groeit, zo blijkt uit het Boekensector Merkenonderzoek. In dit onderzoek worden naamsbekendheid en imago in kaart gebracht van organisaties uit de Nederlandse boekensector. Dit jaar stond de Bibliotheek voor het eerst in de top 10 van sterkste merken, met alleen de organisatiemerken bol.com en Bruna boven zich. Een opvallende conclusie: de Bibliotheek heeft niet alleen het degelijkste imago van de boekensector, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende.

Bekijk details van Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

• De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

1 oktober 2018

Maandenlang zijn de wevers van het Textielmuseum al bezig om de prachtige gordijnen voor de LocHal te maken. Deze grootste textiele wanden van de wereld zijn ontworpen en ontwikkeld door Inside Outside en het Tilburgse Textiellab. Ze gaan een sfeervolle en flexibele afscheiding vormen tussen de diverse ruimtes. Er gaat niet alleen veel tijd in zitten, maar ook ontzettend veel garen. Daarom gingen we voor de eerste editie van LocHal langs de lat naar het Textiellab. Want hoeveel kilometer garen zou...

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel garen zit er in de gordijnen?

• Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

10 september 2018

Op zaterdag 8 september lanceerde de Bibliotheek Midden-Brabant in navolging van het Digilab in de Bibliotheek Tilburg Centrum het Mobiel Digilab. In het Digilab komen iedere middag kinderen, jongeren en ouderen met vragen over digitale middelen. Er wordt vrij geëxperimenteerd met bijvoorbeeld 3D-printen, zelf robots programmeren, virtual reality en greenscreen video maken. Nu is er ook een mobiele variant van het lab beschikbaar.

Bekijk details van Mobiel Digilab gelanceerd, de nieuwste media nog dichterbij

• Lancering Mobiel Digilab

4 september 2018

Het Digilab is de werkplaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum waar je kennis maakt met nieuwe media en nieuwe technolgie. Omdat wij vinden dat alle kinderen en jongeren in Midden-Brabant de kans moeten krijgen om hun digitale talenten te ontwikkelen, hebben we nu een Mobiel Digilab!

Bekijk details van Lancering Mobiel Digilab