• Vloggen met je oma!

21 februari 2018

25 kinderen waren zondag 21 januari samen met hun opa of oma te gast in het Efteling Theater. Bij onze eerdere actie wonnen zij tickets voor een Vlogworkshop, die gegeven werd door de mediacoaches van de Bibliotheek.

Bekijk details van Vloggen met je oma!

• Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

21 februari 2018

Met een mix van oude architectuur en een eigentijds interieur, is Ons Koningsoord een plek vol verhalen. Gids Jack van der Sanden van Heemkundekring De Kleine Meijerij, kent de voormalige abdij als geen ander. Een keer per maand op woensdagochtend geeft hij gratis rondleidingen in Ons Koningsoord en deelt al zijn verhalen over de verschillende ruimtes in het klooster en de geschiedenis hiervan.

Bekijk details van Maandelijkse rondleidingen in ‘Ons Koningsoord’

• Ontdek de cultuur van... Nederland

20 februari 2018

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en de Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. Deze keer staat Nederland centraal.

Bekijk details van Ontdek de cultuur van... Nederland

• Natuur en Duurzaamheid

19 februari 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is 'Natuur'. Bibliotheek Tilburg Centrum speelt in op dit thema door workshops en activiteiten aan te bieden rondom natuur en duurzaamheid.

Bekijk details van Natuur en Duurzaamheid

• Scoor een Boek! trapt af in Brabant

6 februari 2018

Maandag 5 februari vond op basisschool De Triangel in Tilburg de aftrap plaats van de eerste Brabantse editie van Scoor een Boek! Bijna 1.500 leerlingen van twintig basisscholen uit de regio gaan de komende tien weken deelnemen aan dit leesproject. Scoor een Boek! is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, Willem II en Willem II Betrokken.

Bekijk details van Scoor een Boek! trapt af in Brabant

• Start renovatie LocHal

24 mei 2017

Naar goed gebruik uit het oosten van het land, waar de aannemer vandaan komt, is vrijdag 19 mei de renovatie van de LocHal met een carbidschot ingeluid. In de LocHal wordt gebouwd aan de Bibliotheek Nieuwe Stijl. De afgelopen weken werd al een deel van de bijgebouwen gesloopt. Het komende jaar wordt het hoofdgebouw van de voormalige werkplaats ontmanteld en gerenoveerd. In het najaar van 2018 openen de deuren voor het publiek.

Bekijk details van Start renovatie LocHal

• Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

18 mei 2017

Een herkenbare plek met informatie en verhalen over het thema dementie: dat is de Dementheek. Sinds februari vind je zo’n Dementheek in de Bibliotheek Goirle, op dinsdag 23 mei wordt er ook een geopend in de Bibliotheek Hilvarenbeek door wethouder Bernd Roks samen met een mantelzorger.

Bekijk details van Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

• Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’

12 mei 2017

Wie op woensdag 17 of zaterdag 20 mei de Bibliotheek Tilburg Centrum bezoekt, loopt het risico middenin een bubble te belanden. In het kader van de 'Week van ons Water' maakt een professionele crew die middagen in de bibliotheek opnames voor de waterrap-videoclip Spraakwater. Ook jij kunt meerappen!

Bekijk details van Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’

• Mecanoo ontwerpt inrichting LocHal

10 mei 2017

Architectenbureau Mecanoo gaat de komende maanden het ontwerp maken voor de inrichting van de Bibliotheek in de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De LocHal wordt een knooppunt van kennis, cultuur en ondernemerschap waar de Bibliotheek Nieuwe Stijl, de provinciale ondersteuningsorganisaties voor de kunst- en cultuursector bkkc en Kunstbalie en seats2meet een plek krijgen. Mecanoo ontwierp onder meer Bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Bekijk details van Mecanoo ontwerpt inrichting LocHal

• Eindexamen Studie Service in de Bibliotheek Heyhoef

8 mei 2017

Gillende kinderen, toeterende auto’s, een TV die veel te hard staat of een buurvrouw die alle hits van 100% NL luidkeels meezingt. En net op het moment dat je rust nodig hebt om te studeren voor je eindexamens. Grrrr! Geen paniek, want dankzij de Eindexamen Studie Service van de Bibliotheek Heyhoef ga jij die eindexamens gewoon halen!

Bekijk details van Eindexamen Studie Service in de Bibliotheek Heyhoef