• Gratis online cursussen stoppen ermee

28 november 2018

De gratis online cursussen die de Bibliotheek aanbiedt aan haar leden gaan helaas stoppen vanaf 1 januari. Dit betekent dat je vanaf 1 januari geen nieuwe online cursus kan starten. De reguliere cursussen van de Bibliotheek Midden-Brabant blijven uiteraard wel gewoon bestaan.

Bekijk details van Gratis online cursussen stoppen ermee

• LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?

26 november 2018

Als je aan de LocHal denkt, dan denk je waarschijnlijk aan veel staal en glas. Maar wist je dat er ook ontzettend veel groen in het gebouw komt? Peter Engering van DonkerGroen vertelt in deze aflevering van LocHal Langs de Lat hoe groot de bakken zijn waarin het groen een plek krijgt. De plantenbakken worden op dit moment gemaakt van oude vloerdelen uit treinwagons. Binnenkort worden ze geïnstalleerd in de LocHal. Ze krijgen een plek middenin de hal op de stalen banen waarover de kraanwagens...

Bekijk details van LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?

• De LocHal van... Marjo Spee

26 november 2018

Zes LocHal-fans namen we mee naar de bouwplaats en vroegen we hun droombeeld te delen. Marjo Spee, directeur Fontys Hogeschool Journalistiek: “De LocHal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan of te gaan studeren. Een plek waar kennis wordt ontwikkeld, maar vooral ook gedeeld.”

Bekijk details van De LocHal van... Marjo Spee

• Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

22 november 2018

Op zaterdag 1 december sluit de Bibliotheek Tilburg Centrum op het Koningsplein na 26 jaar haar deuren. Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

Bekijk details van Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

• Verhoging tarieven per 1 januari 2019

22 november 2018

De afgelopen jaren hebben wij niet of nauwelijks onze tarieven hoeven te verhogen. Het komend jaar gaat het BTW-tarief omhoog. Mede hierdoor wijzigt er per 1 januari 2019 een aantal van onze tarieven.

Bekijk details van Verhoging tarieven per 1 januari 2019

• Sinterklaas op bezoek

12 november 2018

Het is bijna zover: Sinterklaas! Op dit moment zijn Sinterklaas en zijn Pieten druk in de weer met het maken van gedichten en het inpakken van de cadeautjes. Maar het lezen van een goed boek, daar maakt de Sint graag tijd voor vrij!

Bekijk details van Sinterklaas op bezoek

• De LocHal van... Wim Bens

12 november 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we zes mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het eerste droombeeld is van Wim Bens, directievoorzitter Rabobank Tilburg en omstreken.

Bekijk details van De LocHal van... Wim Bens

• LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

29 oktober 2018

We hebben al regelmatig foto’s en filmpjes laten zien van de binnenkant van de LocHal, maar nog niet van de bovenkant van de LocHal. Wist je namelijk dat het dak helemaal vol ligt met zonnepanelen? Arief Setoe van EigenEnergie vertelt in onderstaand filmpje hoeveel energie daar precies mee opgewerkt wordt.

Bekijk details van LocHal Langs de Lat | Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op?

• De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

15 oktober 2018

Er zat natuurlijk al enorm veel staal in de LocHal, maar er is door de verbouwing nog flink wat bijgekomen. Voor de tweede editie van 'LocHal langs de lat' vroegen we daarom aan Jeroen Romme, de hoofduitvoerder van Binx Smartility, hoeveel staal er nou precies in het gebouw gaat. Kijk het filmpje om het antwoord te horen!

Bekijk details van De LocHal langs de lat | Hoeveel staal zit er in de LocHal?

• Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago

8 oktober 2018

De populariteit van de Bibliotheek groeit, zo blijkt uit het Boekensector Merkenonderzoek. In dit onderzoek worden naamsbekendheid en imago in kaart gebracht van organisaties uit de Nederlandse boekensector. Dit jaar stond de Bibliotheek voor het eerst in de top 10 van sterkste merken, met alleen de organisatiemerken bol.com en Bruna boven zich. Een opvallende conclusie: de Bibliotheek heeft niet alleen het degelijkste imago van de boekensector, maar – na bol.com – ook het meest vernieuwende.

Bekijk details van Populariteit bibliotheek groeit: oerdegelijk én zeer vernieuwend imago