• De LocHal van… Ton Wilthagen

10 december 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt & co-leader van het Impact-programma van Tilburg University.

Bekijk details van De LocHal van… Ton Wilthagen

• LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

6 december 2018

Bij een nieuw gebouw moet je aan veel dingen denken, waaronder aan stopcontacten! De vele werkplekken in de Lochal moeten namelijk van stroom voorzien worden, zodat iedereen zijn laptop/tablet of telefoon kan opladen. In deze nieuwe editie van LocHal langs de Lat vertelt Joost Blinker van aannemer Binx Smartility hoeveel stopcontacten er in de LocHal gaan. We kunnen alvast verklappen dat het er veel zijn! Bekijk het filmpje hier.

Bekijk details van LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

• Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

29 november 2018

Woef! Kwispellezen is genomineerd als woord van het jaar door de Dikke van Dale. Dat vinden we uiteraard ontzettend leuk, dus we willen je vragen om op Kwispellezen te stemmen.

Bekijk details van Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

• Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute

29 november 2018

Wij zijn op zoek naar jou! Weet jij een leuke naam voor de nieuwe route door de Spoorzone van Tilburg? 🚂 Omdat de Bibliotheek Tilburg Centrum gaat verhuizen naar de LocHal, hebben we samen met Kunstloc een Spoorzoneroute ontwikkeld. Tijdens de opening van de LocHal zullen we deze route lanceren in de route app: Brabant Vertelt!

Bekijk details van Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute

• Gratis online cursussen stoppen ermee

28 november 2018

De gratis online cursussen die de Bibliotheek aanbiedt aan haar leden gaan helaas stoppen vanaf 1 januari. Dit betekent dat je vanaf 1 januari geen nieuwe online cursus kan starten. De reguliere cursussen van de Bibliotheek Midden-Brabant blijven uiteraard wel gewoon bestaan.

Bekijk details van Gratis online cursussen stoppen ermee

• LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?

26 november 2018

Als je aan de LocHal denkt, dan denk je waarschijnlijk aan veel staal en glas. Maar wist je dat er ook ontzettend veel groen in het gebouw komt? Peter Engering van DonkerGroen vertelt in deze aflevering van LocHal Langs de Lat hoe groot de bakken zijn waarin het groen een plek krijgt. De plantenbakken worden op dit moment gemaakt van oude vloerdelen uit treinwagons. Binnenkort worden ze geïnstalleerd in de LocHal. Ze krijgen een plek middenin de hal op de stalen banen waarover de kraanwagens...

Bekijk details van LocHal langs de Lat | Hoeveel liter gaat er in de plantenbakken?

• De LocHal van... Marjo Spee

26 november 2018

Zes LocHal-fans namen we mee naar de bouwplaats en vroegen we hun droombeeld te delen. Marjo Spee, directeur Fontys Hogeschool Journalistiek: “De LocHal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan of te gaan studeren. Een plek waar kennis wordt ontwikkeld, maar vooral ook gedeeld.”

Bekijk details van De LocHal van... Marjo Spee

• Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

22 november 2018

Op zaterdag 1 december sluit de Bibliotheek Tilburg Centrum op het Koningsplein na 26 jaar haar deuren. Dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan!

Bekijk details van Feestelijke sluiting Bibliotheek Tilburg Centrum

• Verhoging tarieven per 1 januari 2019

22 november 2018

De afgelopen jaren hebben wij niet of nauwelijks onze tarieven hoeven te verhogen. Het komend jaar gaat het BTW-tarief omhoog. Mede hierdoor wijzigt er per 1 januari 2019 een aantal van onze tarieven.

Bekijk details van Verhoging tarieven per 1 januari 2019

• Sinterklaas op bezoek

12 november 2018

Het is bijna zover: Sinterklaas! Op dit moment zijn Sinterklaas en zijn Pieten druk in de weer met het maken van gedichten en het inpakken van de cadeautjes. Maar het lezen van een goed boek, daar maakt de Sint graag tijd voor vrij!

Bekijk details van Sinterklaas op bezoek