Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 107)

 • Corona-maatregelen: alle Bibliotheken gesloten t/m 6 april

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle scholen, horecagelegenheden en sportclubs gaan sluiten. Minister Bruins en Slob lichtten de maatregelen toe tijdens een persbijeenkomst. In navolging van deze nieuwe maatregelen sluiten ook alle vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant tot en met 6 april hun deuren.

  Bekijk details van Corona-maatregelen: alle Bibliotheken gesloten t/m 6 april

 • Corona-maatregelen: aantal Bibliotheken gesloten, alle activiteiten geannuleerd

  12 maart 2020

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. In navolging van deze nieuwe maatregelen sluit de Bibliotheek LocHal tot en met 31 maart haar deuren. Ook de Bibliotheken in Sprang-Capelle en Waspik zijn gesloten. De overige vestigingen in Midden-Brabant zijn vooralsnog open. In alle Bibliotheken gaan...

  Bekijk details van Corona-maatregelen: aantal Bibliotheken gesloten, alle activiteiten geannuleerd

 • Coronavirus: Bibliotheek Midden-Brabant volgt richtlijnen RIVM.

  9 maart 2020

  Bibliotheek Midden-Brabant volgt het laatste corona-nieuws en de adviezen van het RIVM. Alle vijftien Bibliotheekvestigingen zijn geopend voor bezoekers en onze activiteiten gaan gewoon door. Wel vragen we medewerkers én jou de adviezen van het RIVM in acht te nemen. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen.

  Bekijk details van Coronavirus: Bibliotheek Midden-Brabant volgt richtlijnen RIVM.

 • Bibliotheek LocHal genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland

  27 februari 2020

  De Bibliotheek LocHal is één van de vijf genomineerden voor Beste Bibliotheek van Nederland. De andere genomineerden zijn de bblthk Wageningen, Forum Groningen, Forum Zoetermeer en het Huis van Eemnes. Op 16 juni wordt tijdens het Nationaal Bibliotheekcongres bekend gemaakt wie de winnaar is. Initiatiefnemer van de verkiezing is vakblad Bibliotheekblad.

  Bekijk details van Bibliotheek LocHal genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland

 • 6 bekende schrijvers in maart bij de Bibliotheek Midden-Brabant!

  21 februari 2020

  Altijd al je favoriete schrijver in het echt willen zien? Dan heb je in maart je kans! Er komen namelijk maar liefst zes bekende schrijvers op bezoek in verschillende Bibliotheek-vestigingen. Van Wim Daniëls tot Özcan Akyol: er zit vast een schrijver bij jou die jij graag wilt zien/horen/spreken.

  Bekijk details van 6 bekende schrijvers in maart bij de Bibliotheek Midden-Brabant!

 • 7 activiteiten rondom 75 jaar bevrijding

  19 februari 2020

  In 2020 herdenken we 75 jaar bevrijding van Nederland. In 1945 -na 5 jaar oorlog- was Nederland eindelijk onder het juk van naziterreur uitgekomen. Veel mensen, die niet voldeden aan de kenmerken van het superieure Arische ras of die kritiek hadden op het naziregime zijn in oorlogstijd opgepakt, afgevoerd en gedood in concentratiekampen. Niet alleen Joden, maar o.a. ook Sinti/Roma, homoseksuelen, politieke gevangenen, Jehova’s Getuigen, psychiatrische patiënten en gehandicapten zijn opzettelijk vermoord.

  Bekijk details van 7 activiteiten rondom 75 jaar bevrijding

 • In steeds meer vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant hulp bij belastingaangifte

  19 februari 2020

  Belastingaangifte doen kan vanaf 1 maart. Best lastig als je niet goed weet hoe dit via de computer werkt. Daarom biedt de Bibliotheek Midden-Brabant in verschillende Bibliotheekvestigingen gratis belastingspreekuren aan. Experts van de Formulierenbrigade, Sociale Raadslieden, de Smeetskring en Marietrees Broeren helpen graag met advies en tips bij de digitale, particuliere aangifte. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Midden-Brabant gratis beveiligd computer- en internetgebruik....

  Bekijk details van In steeds meer vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant hulp bij belastingaangifte

 • Groep 5 scoort boeken met voetballer Juriën Gaari

  6 februari 2020

  WAALWIJK - Ieder boek dat leesconsulent Aniek van Loon uit het rode krat van de Bibliotheek tovert ontlokt gejuich van groep 5A van basisschool De Hoef in Waalwijk. Als leesconsulent ondersteunt Van Loon namens Bibliotheek Midden-Brabant basisscholen bij het leesonderwijs. Deze week verzorgde ze samen met profvoetballer Juriën Gaarie van RKC Waalwijk de aftrap van het leesproject Scoor een Boek!

  Bekijk details van Groep 5 scoort boeken met voetballer Juriën Gaari

 • Wethouder Daandels opent nieuwe Bibliotheek Sprang-Capelle

  1 februari 2020

  Na een flinke verbouwing was het zaterdag 1 februari dan zover. Wethouder Eric Daandels opende het vernieuwde WIJ-dienstencentrum Zidewinde. Dankzij de verbouwing heeft ook de Bibliotheek Sprang-Capelle een plek gekregen in Zidewinde. Wethouder Daandels: “WIJ-dienstencentrum Zidewinde is een mooi, open gebouw in het levendige hart van Sprang-Capelle. Dit hart wordt levendig gehouden door mensen, samen laten zij dit hart bloeien en groeien.” Na de officiële openingshandeling stonden de (nieuwe) deuren...

  Bekijk details van Wethouder Daandels opent nieuwe Bibliotheek Sprang-Capelle

 • ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle

  20 januari 2020

  Na een verbouwing én verhuizing openen op zaterdag 1 februari de (nieuwe) deuren van WIJ-dienstencentrum Zidewinde en de Bibliotheek Sprang-Capelle. De officiële openingshandeling wordt zaterdagochtend verricht door wethouder Eric Daandels. Dit is tevens het startschot voor de feestelijke open dag: ‘ZideBieb’ én het avondprogramma. Zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen geïnteresseerden binnen een kijkje komen nemen aan de Julianalaan 1 in Sprang-Capelle. Er zijn activiteiten voor jong en...

  Bekijk details van ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle