Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 96)

 • Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid

  2 juli 2019

  Ruim 4 miljoen mensen kunnen moeilijk of niet omgaan met deze digitale overheid. Bibliotheken en overheidsorganisaties hebben daarom de handen ineen geslagen om burgers dicht bij huis te ondersteunen. Bibliotheken bieden computervaardigheidscursussen aan en daar komt een Informatiepunt Digitale Overheid bij.

  Bekijk details van Bibliotheek helpt mensen met vragen over de digitale overheid

 • Sophie van basisschool De Rennevoirt wint schrijfwedstrijd ‘Vier’

  26 juni 2019

  Sophie is leerlinge van de bovenbouw van basisschool De Rennevoirt. Samen met 110 andere leerlingen van deze school maakte zij het oorlogsverhaal af waarvoor Frank van Pamelen het begin schreef. Uit alle inzendingen koos een jury samen met burgemeester Weterings haar verhaal als winnaar, zo maakte hij op woensdag 26 juni 2019 bekend op basisschool De Rennevoirt.

  Bekijk details van Sophie van basisschool De Rennevoirt wint schrijfwedstrijd ‘Vier’

 • Oproep: Tilburgse stadsgezichten gevraagd voor wisselexpositie TijdLab

  28 mei 2019

  Het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) organiseert vanaf 3 juni een wisselexpositie ‘Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen’ en is hiervoor op zoek naar voorstellingen van Tilburg die zich bij inwoners thuis bevinden.

  Bekijk details van Oproep: Tilburgse stadsgezichten gevraagd voor wisselexpositie TijdLab

 • Bibliotheek LocHal genomineerd voor beste bibliotheek van de wereld

  27 mei 2019

  De Tilburgse Bibliotheek LocHal is door een vakjury op de shortlist gezet voor ‘beste openbare bibliotheek van de wereld 2019’. Er zijn vier bibliotheken genomineerd voor deze jaarlijkse mondiale prijs. De jury bestaat uit leden van de International Federation of Library Associations (IFLA).

  Bekijk details van Bibliotheek LocHal genomineerd voor beste bibliotheek van de wereld

 • Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

  17 mei 2019

  De LocHal in de Tilburgse Spoorzone is winnaar van de Publieksprijs die de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) jaarlijks uitreikt voor het gebouw met ‘de meeste maatschappelijke meerwaarde’. De afgelopen weken kon gestemd worden op negen gebouwen in Nederland die door de jury van BNA waren genomineerd. De LocHal kreeg bijna de helft van de tienduizend stemmen - héél veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

  Bekijk details van Beste Gebouw: LocHal wint publieksprijs voor architectuur

 • Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!

  6 mei 2019

  De Bibliotheek is volop in ontwikkeling. We verbreden en vernieuwen onze rol en onderzoeken hoe we in de samenleving zoveel mogelijk van meerwaarde kunnen zijn. We zijn momenteel ons beleid voor de komende jaren aan het uitstippelen en zijn benieuwd naar jouw mening.

  Bekijk details van Denk mee over de toekomst van jouw Bibliotheek!

 • Samen ‘scoren’ 54 basisschoolklassen uit Tilburg, Goirle, Oisterwijk en Hilvarenbeek 5.844 boeken

  24 april 2019

  Aangemoedigd door profvoetballer Pol Llonch lazen 54 bassischoolklassen binnen 10 weken samen meer dan 5.800 boeken. Dat maakte Van Stappershoef, burgemeester van de gemeente Goirle, dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject Scoor een boek! in het stadion van Willem II. Het project is opgezet door de Bibliotheek Midden-Brabant en Willem II Betrokken, waar zij de bassischoolleerlingen van de gemeente Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Goirle uitdaagde om met hun klas...

  Bekijk details van Samen ‘scoren’ 54 basisschoolklassen uit Tilburg, Goirle, Oisterwijk en Hilvarenbeek 5.844 boeken

 • Leerlingen uit De Langstraat ‘scoren’ samen meer dan 5.000 boeken

  9 april 2019

  Aangemoedigd door profvoetballer Juriën Gaari lazen 800 kinderen uit De Langstraat de afgelopen tien weken samen maar liefst 5.107 boeken. Dat maakte de Waalwijkse burgemeester Kleijngeld dinsdag bekend bij de sportieve afsluiting van het bijzondere leesproject 'Scoor een Boek!' in het stadion van RKC Waalwijk. Het project, opgezet door de Bibliotheek Heusden, de Bibliotheek Midden-Brabant en stichting Samen RKC, daagde basisschoolleerlingen uit om met hun klas zoveel mogelijk mooie boeken te ‘scoren’....

  Bekijk details van Leerlingen uit De Langstraat ‘scoren’ samen meer dan 5.000 boeken

 • Ruben de Bruijn illustrator van nuuw Tilburgs leesplèngske

  4 april 2019

  De Tilburgse illustrator Ruben de Bruijn gaat de illustraties voor het nieuwe Tilburgse leesplankje maken. Uit vijf genomineerden viel de keuze op De Bruijn vanwege zijn bijzondere stijl, die het mogelijk maakt een opvallend nieuw leesplankje te maken dat goed aansluit bij de huidige identiteit van Tilburg.

  Bekijk details van Ruben de Bruijn illustrator van nuuw Tilburgs leesplèngske

 • Stem op de LocHal als Beste Gebouw van het Jaar

  3 april 2019

  Dat de LocHal een geweldig gebouw is, wisten we natuurlijk allang: duizenden bezoekers, lovende pers en heel veel enthousiaste geluiden. Maar nu zijn we dan ook daadwerkelijk genomineerd als "Gebouw van het Jaar"! Deze architectuurprijs willen we natuurlijk dolgraag in de wacht slepen, dus vergeet vooral niet om te stemmen:

  Bekijk details van Stem op de LocHal als Beste Gebouw van het Jaar