Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 96)

 • Bekendmaking illustrator nuuw Tilburgs leesplèngske

  27 maart 2019

  In het TijdLab van de LocHal wordt op 30 maart 2019 bekend gemaakt welke illustrator de tekeningen voor het nieuw Tilburgs leesplankje gaat maken. Vijf illustratoren hebben eerder voorstellen gepresenteerd voor dat nuuwe Tilburgs leesplèngske.

  Bekijk details van Bekendmaking illustrator nuuw Tilburgs leesplèngske

 • LOCK ME UP! In de LocHal

  21 maart 2019

  Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van deze meisjes en de vervolging van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter met als doel om meer meisjes te bevrijden. Zo ook in de LocHal in Tilburg. De actie vindt plaats in de Week tegen Kinderprostitutie van 13 tot en met 19 mei....

  Bekijk details van LOCK ME UP! In de LocHal

 • Opnames BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast!

  14 maart 2019

  Wegens het verschrikkelijke nieuws uit Utrecht zijn de opnames van BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast.

  Bekijk details van Opnames BNR Nieuwsradio in de LocHal afgelast!

 • Vijf illustratoren in de race om nuuw Tilburgs leesplèngske te maken

  12 maart 2019

  In het TijdLab van de LocHal wordt gewerkt aan een nieuw Tilburgs leesplankje. Vijf illustratoren hebben voorstellen ingediend voor dat nuuwe Tilburgs leesplèngske. Zij presenteren op zaterdag 16 maart hun ideeën voor het leesplankje.

  Bekijk details van Vijf illustratoren in de race om nuuw Tilburgs leesplèngske te maken

 • Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

  28 februari 2019

  Op 13 maart is het zover: de jaarlijkse kwartfinale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Tien schoolwinnaars strijden in de Bibliotheek LocHal om een plaats in de Provinciale finale én laten zien dat voorlezen uit hun favoriete boek niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

  Bekijk details van Read2Me: welke brugklasser wordt de beste voorlezer?

 • De Aftrap: Scoor een Boek! van start

  13 februari 2019

  85 klassen van verschillende basisscholen uit de regio Tilburg en Waalwijk nemen de komende tien weken deel aan het unieke leesproject Scoor een Boek! In die weken gaan profvoetballers van RKC Waalwijk en Willem II leerlingen aanmoedigen om zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Afgelopen twee weken is Scoor een Boek op alle basisscholen van start gegaan met De Aftrap.

  Bekijk details van De Aftrap: Scoor een Boek! van start

 • Enorme donatie voor project Kwispellezen

  8 februari 2019

  Stichting Hulphond Nederland heeft een donatie van maar liefst 428.227 euro van de VriendenLoterij ontvangen voor het project Kwispellezen. Dit project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Hulphond Nederland. Kwispellezen is een succesvolle methode voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het voorlezen aan een hond bezorgt de kinderen een succeservaring. De individuele voorleessessies vergroten hun zelfvertrouwen en de motivatie om te lezen, met als gevolg dat ook...

  Bekijk details van Enorme donatie voor project Kwispellezen

 • Jaozeetie Bingo in de LocHal!

  8 februari 2019

  Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. De Jaozeetie is een rariteitenkabinet dat met zo’n 50 verhalen met een typisch Tilburgse twist te zien is op het Stadsbalkon in de LocHal. Wist je trouwens dat Tilburg de grootste bingostad ven Nederland is? Daarom wordt op 15 februari de Jaozeetie Bingo georganiseerd! Een bingo met een Jaozeetie-draai.

  Bekijk details van Jaozeetie Bingo in de LocHal!

 • De LocHal van... Joris van Midde

  21 januari 2019

  De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Joris van Midde, oprichter en artistiek leider bij De Kwekerij theaterproducties.

  Bekijk details van De LocHal van... Joris van Midde

 • De LocHal van... Marc Meeuwis

  7 januari 2019

  De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Marc Meeuwis, directeur Citymarketing Tilburg.

  Bekijk details van De LocHal van... Marc Meeuwis