• Dagelijkse rondleidingen door de LocHal

4 januari 2019

"De LocHal is gebouwd voor industrieel gebruik,” zegt oud NS-medewerker Hans Clijsen. Dertig jaar lang werkte hij zelf in de LocHal. Sinds 2 januari is de Bibliotheek LocHal open voor publiek. Maar wat gaat hier nu eigenlijk precies gebeuren? Om dat goed uit te leggen geven we gratis rondleidingen in de LocHal: drie keer per dag, zeven dagen per week.

Bekijk details van Dagelijkse rondleidingen door de LocHal

• Activiteiten tijdens de openingsweek in de LocHal

27 december 2018

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan opent de De Bibliotheek LocHal op 2 januari haar deuren. Dat laten we natuurlijk niet zo maar aan ons voorbij gaan! Daarom zijn er tijdens de openingsweek allerlei gezellige activiteiten en organiseren we een groot openingsfestival van 25 t/m 27 januari.

Bekijk details van Activiteiten tijdens de openingsweek in de LocHal

• De LocHal van... Jan Wouters

24 december 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Jan Wouters, oud NS-medewerker.

Bekijk details van De LocHal van... Jan Wouters

• LocHal langs de lat - Hoeveel mensen passen er op de trappen?

19 december 2018

Een van de blikvangers van de LocHal is het prachtige trappenlandschap dat ook gebruikt kan worden als werkplek of als tribune. Ingrid van der Heijden, architect van de LocHal, vertelt in een nieuwe editie van ‘LocHal langs de lat’ waarom ze dit trappenlandschap hebben ontworpen én hoeveel mensen erop passen.

Bekijk details van LocHal langs de lat - Hoeveel mensen passen er op de trappen?

• Oproep: Leesplankjes voor Tijdlab

13 december 2018

Aap, noot, mies toen, boom, roos, vis later en Ik, kim, sim nu. Het is te danken aan de Tilburgse frater Caesarius Mommers dat meer dan tien miljoen kinderen leerden lezen met de methoden van Uitgeverij Zwijsen. Voor het leesonderwijs werden in eerste instantie leesplanken en leesborden gebruikt. Deze waren bedoeld als didactische instrumenten, maar vanaf ca. 1980 werden leesplanken steeds meer een uitdrukking van identiteit en dialect.

Bekijk details van Oproep: Leesplankjes voor Tijdlab

• Aangepaste openingstijden

11 december 2018

December is een maand vol drukte, gezelligheid en feestdagen. Daarom zijn er deze maand in al onze vestigingen afwijkende openingstijden. Wil je een boek lenen, studeren of ben je op zoek naar een werkplek? Check dan jouw dichtstbijzijnde vestiging voor de juiste openingstijden.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden

• De LocHal van… Ton Wilthagen

10 december 2018

De LocHal: een gebouw met een rijk verleden, waar de toekomst centraal staat. Om bij deze toekomst een beeld te schetsen vroegen we 6 mensen die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij de LocHal, naar hun droombeeld. Zij vertellen wat de LocHal voor hen betekent en hoe zij de toekomst van het gebouw voor zich zien. Het volgende droombeeld is van Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt & co-leader van het Impact-programma van Tilburg University.

Bekijk details van De LocHal van… Ton Wilthagen

• LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

6 december 2018

Bij een nieuw gebouw moet je aan veel dingen denken, waaronder aan stopcontacten! De vele werkplekken in de Lochal moeten namelijk van stroom voorzien worden, zodat iedereen zijn laptop/tablet of telefoon kan opladen. In deze nieuwe editie van LocHal langs de Lat vertelt Joost Blinker van aannemer Binx Smartility hoeveel stopcontacten er in de LocHal gaan. We kunnen alvast verklappen dat het er veel zijn! Bekijk het filmpje hier.

Bekijk details van LocHal langs de lat - Hoeveel stopcontacten zitten er in de LocHal?

• Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

29 november 2018

Woef! Kwispellezen is genomineerd als woord van het jaar door de Dikke van Dale. Dat vinden we uiteraard ontzettend leuk, dus we willen je vragen om op Kwispellezen te stemmen.

Bekijk details van Stem op Kwispellezen als woord van het jaar!

• Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute

29 november 2018

Wij zijn op zoek naar jou! Weet jij een leuke naam voor de nieuwe route door de Spoorzone van Tilburg? 🚂 Omdat de Bibliotheek Tilburg Centrum gaat verhuizen naar de LocHal, hebben we samen met Kunstloc een Spoorzoneroute ontwikkeld. Tijdens de opening van de LocHal zullen we deze route lanceren in de route app: Brabant Vertelt!

Bekijk details van Bedenk een naam voor de nieuwe Spoorzoneroute