Voor primair onderwijs

Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. 

Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen. Speciaal voor het basisonderwijs levert de Bibliotheek Midden-Brabant een mooi aanbod aan collecties en programma’s rondom leesbevordering en mediawijsheid op scholen. Elk programma wordt op maat aangeboden, waardoor het aansluit bij de methodes op school. 

Producten – basisonderwijs

Literaire projecten, themacollecties en voorleeskisten: maak een keuze uit ons speciale aanbod voor het basisonderwijs. Het aanbod focust op bevordering van leesplezier en mediawijsheid.

Inspiratieavond Kinderboekenweek

  • Wanneer: dinsdag 3 september van 19.00 tot 21.30 uur – inloop vanaf 18.30 uur.
  • Waar: Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.
  • Prijs: € 25,00 per persoon.
  • Inschrijven kan tot en met maandag 27 augustus.

Anna Woltz schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. We zijn dus enorm trots dat wij de bekende kinderboekenschrijver mogen ontvangen op onze inspiratieavond!

Waar je Anna van kunt kennen? Van 'Zondag, maandag, sterrendag' of 'Mijn bijzonder rare week met Tess' (bekroond met Vlag & Wimpel). Van Alaska (bekroond met Zilveren Griffel) of Gips (bekroond met Gouden Griffel). Op Gips is een tv-serie gebaseerd.

De Bibliotheek op School

Een educatieve aanpak voor leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid in het basisonderwijs. Dat is de Bibliotheek op School. Het bestaat uit meerdere, flexibel in te zetten bouwstenen die scholen in staat stellen lezen en mediawijsheid te stimuleren.